Rekonstruos kelio Šiauliai-Palanga ruožą

Rekonstruos kelio Šiauliai-Palanga ruožą

Darnios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“ kitų metų pavasarį imsis magistralinio kelio Šiauliai-Palanga rekonstrukcijos – bus atnaujintas beveik 2 km ruožas ties Vydmantų gyvenviete. Į pagrindinį šalies pajūrio kurortą vedantis kelias šiuo metu vertinamas kaip prastos būklės, todėl atlikus jo remonto darbus pagerės eismo sąlygos, važiuojant į Palangą ir iš jos. Planuojamų darbų vertė siekia 716 tūkst. eurų. 

Atliekant dviejų eismų juosto magistralinio kelio rekonstrukciją iš viso bus atnaujinta apie 17 tūkst. kv. m kelio dangos. Dabartinė danga turi provėžas, vietomis susidariusios išdaužos ir plyšių tinklas, todėl kelias bus atnaujintas aukštos kokybės, mažesnį triukšmo lygį užtikrinančiu SMA 8 S asfaltu. Taip pat bus suremontuoti ir kelio atkarpoje esantys pėsčiųjų bei dviračių takai. 

„Palanga kiekvienais metais sulaukia vis daugiau poilsiautojų, dėl to kelio ruožas ties įvažiavimu į kurortą pasižymi itin dideliu eismo intensyvumu. Skaičiuojama, kad vidutinis metinis paros eismo intensyvumas šioje kelio atkarpoje siekia beveik 8 tūkst. automobilių. Kelio rekonstrukcija leis užtikrinti sklandesnį eismą ir geresnį transporto pralaidumą šioje vietoje, padės mažinti transporto spūsčių susidarymą ir tuo pačiu transporto priemonių poveikį aplinkai. Pajūrį iš Šiaurės Lietuvos miestų ir rajonų pasiekti taps paprasčiau ir saugiau“, – kelių infrastruktūros gerinimo regione naudą pabrėžia bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas. 

Anot K. Vanago, rekonstruojant kelio ruožą bus taikomi pažangūs asfaltavimo metodai, kurie leidžia užtikrinti efektyvų medžiagų panaudojimą, darbų našumą ir dangos kokybę. 

Pagal bendrovės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos pasirašytą sutartį, darbai A11 kelio ruože ties Vydmantų gyvenviete prasidės kitų metų kovo pradžioje ir bus baigti iki rugpjūčio.  

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat vykdo magistralinio kelio A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda) ruožų rekonstrukcijos darbus, atlieka Klaipėdos Tilžės gatvės ir Šilutės plento atkarpos remontą, vykdo rajoninio kelio Dituva-Priekulė-Dreižiai rekonstrukciją Klaipėdos rajone, remontuoja kelią Narbutiškė-Akmenskynė Telšių apskrityje, atlieka remonto darbus krašto kelyje Kretinga-Skuodas, įrenginėja skirtingų lygių geležinkelio kelio ir automobilių kelio sankirtą Vievyje ir vykdo kitus infrastruktūros plėtros projektus. 

„YIT Lietuva“ šiuo metu taip pat įgyvendina projektus Vilniuje: „Matau Vilnių“ namus šalia Tauro kalno, antrąjį „Raitininkų sodo“ etapą kitapus Kalnų parko ir urbanistinį projektą „Naujasis Skansenas“  atgimstančiose Šnipiškėse. Kaune dešiniajame Neries krante įmonė įgyvendina urbanistinį „Piliamiesčio“ kvartalą. Taip pat Vilniuje Žalgirio g. stato verslo centrą bei gamybinį pastatą Dvarčionių g.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder