Priekuliškiai sulaukė Klaipėdos g. rekonstrukcijos

Priekuliškiai sulaukė Klaipėdos g. rekonstrukcijos

Pradėti ilgą laiką Priekulės gyventojų laukti darbai – tvarkoma pagrindinė miesto gatvė. Projekto vertė – apie 4 mln. eurų. Bus paklota ne tik per 2 km asfalto, bet ir sutvarkyta inžinerinė infrastruktūra, įrengti dviračių takai, šaligatviai.

Gatvės rekonstrukcija – būtina

Rekonstruojamas kelio ruožas – Klaipėdos ir Žalgirio gatvės – formuoja miesto urbanistinę ašį. Tai pagrindinės Priekulės gatvės, kuriomis patenkama ir į aplinkinius miestelius, populiarias turistines vietas – Dreverną, Svencelę. Dabartinė kelio būklė nėra gera,  todėl rekonstrukcija – būtina.

Vykdant darbus bus įrengtas dviejų 3,5 m pločio eismo juostų skirtingomis kryptimis kelias,  atnaujintos nuovažos ir sankryžos, įrengtos šiuolaikiškos vandens surinkimo ir nuotekų šalinimo sistemos, eismo saugumo priemonės,  bus atnaujintos autobusų sustojimo aikšteles ir paviljonai, taip pat įrengti elektroninių ryšių tinklai, orinės perdavimo linijos, suprojektuoti ir atnaujinti bendri 2,5 m pločio pėsčiųjų ir dviračių takai, jungiantys Dituvą ir Priekulę, įrengtas apšvietimas.

„Daugybę metų šis kelias būdavo pamirštas. Kelias priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, o anksčiau, matyt, niekas nenorėjo skirti laiko deryboms dėl kelių tvarkymo, nelaikė to prioritetu. Tačiau, matydami, kad ši gatvė yra gyvybiškai svarbi ne tik priekuliškiams, bet ir apskritai tam regionui – juk ji veda į turistines vietas, o ir Priekulės centras – kultūros paveldo vietovė – nusprendėme dėti visas pastangas, kad būtinybę rekonstruoti šį kelią suprastų ir Vilniuje esantys direkcijos vadovai. Ir mums tai pavyko – darbai jau vyksta“,  – sako meras Bronius Markauskas.

Vykstantys darbai – derybų rezultatas

Derybose su Lietuvos automobilių kelių direkcija nuolat dalyvavusi vicemerė Audronė Balnionienė tikina, kad pasiekti šiandieninį rezultatą prireikė kelių mėnesių sunkaus darbo.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko pasiekti susitarimą dėl daugiau nei 2 km Priekulės Klaipėdos gatvės rekonstrukcijos, šaligatvių ir dviračių takų, inžinerinių tinklų sutvarkymo. Tai yra didelis laimėjimas. Savivaldybė prie šio projekto įgyvendinimo prisidės 30 proc., taigi Savivaldybės dalis kiek daugiau nei 1 mln. eurų. Be Savivaldybės prisidėjimo darbų nebūtume galėję pradėti, nes tik taip pakilome prioritetų eilėje“, – sako vicemerė Audronė Balnionienė.

Gyventojų prašoma kantrybės

Šiuo metu darbai vykdomi tiek iš Klaipėdos, tiek iš Šilutės pusės, todėl kartais kyla sunkumų dėl susisiekimo. Tik pradėjus darbus iškilo problema dėl eismą reguliuojančio šviesoforo, nusidriekė automobilių eilės, spūstyse tekdavo stovėti ir po 20 minučių.

„Suprantu, kad vykdomi darbai kelia nepatogumų gyventojams. Todėl susitikome su darbų rangovu ir pavyko susitarti sureguliuoti šviesoforus, atsižvelgiant į automobilių srautus piko metu, bei įrengti papildomus informacinius ženklus. Šiuo metu situacija yra kontroliuojama, tačiau eilėje vis tiek tenka stovėti apie 5 minutes. Todėl prašau visų kantrybės. Jau greitai galėsime džiaugtis nauja, kokybiškai įrengta gatve, juolab, kad rangovas planuoja net pusę visų darbų atlikti dar iki žiemos“, – sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Siūlomi aplinkkeliai

Priekulės seniūnija visiems, gerai pažįstantiems Priekulės apylinkes bei norintiems išvengti šviesoforo ir nestovėti eilėje, siūlo rinktis vietinės reikšmės kelius su žvyro danga.

Išvažiuoti į aplinkkelį Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda iš Priekulės galima šiuo maršrutu: Naujoji g. Priekulės m.–Dvaro g. Priekulės II k.–Linksmoji g. Lingių ir Kuodžių k.–Džiaugsmo g., Nibrų k. Tai tiesi atkarpa, kuria nereikia sukti į jokius kitus keliukus, jos ilgis – apie 4 km. Taip pat galima sukti į Slyvų g. nuo Linksmosios g. arba, pavažiavus dar 600 m, Linksmosios, Juokų ir Džiaugsmo gatvių sankirtoje pasukti į kairę ir išvažiuoti į kelią Dituva–Priekulė–Dreižiai.

Išvažiuoti į kelią Priekulė–Dreverna–Svencelė galima šiuo maršrutu: vykstant iš Klaipėdos reikia pasukti į dešinę, į kelią, vedantį  į Dituvos sodų bendriją, vadinamą Turgaus g. Ji yra už „Trevenos“ degalinės Derceklių kaime. Vėliau sankirtoje su Pavasario g. reikia pasukti į kairę, toliau važiuoti Pavasario gatve, kuri pereina į miško kelią. Jis driekiasi apie 2 km iki Turgaus, po to Slėnio gatve Priekulės mieste.

Vykstantiems iš Šilutės ir norintiems nuvykti į Dreverną galima rinktis kelią pro Sakučius, Venckus.

Jei atsiranda nepatogumų dėl įvažiavimo į privačius sklypus, kviečiame informuoti seniūnę, bus ieškoma individualių sprendimų.

Kelio rekonstrukcijos darbus atlieka UAB „YIT Lietuva“. Gatvę planuojama modernizuoti iki 2021 m. vasaros.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder