Prie Mumlaukio ežero atliekas palikti draudžiama

Prie Mumlaukio ežero atliekas palikti draudžiama

Kaip buvo įspėjusi prieš savaitę, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nurodė nebestatyti komunalinių atliekų konteinerių prie Mumlaukio ežero esančios automobilių stovėjimo aikštelės (Liepojos g.). Nuo antradienio, spalio 25 dienos, bet kokias atliekas šioje vietoje palikti draudžiama.

"Šiandien paprašėme atliekų surinkėjų išgabenti konteinerius, surinkti piktavalių teršėjų išmestas padangas ir idealiai sutvarkyti šią vietą", - antradienį sakė Viačeslavas Karmanovas, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Pasak V.Karmanovo, tiek miesto politikai, tiek savivaldybės administracijos vadovai supranta, jog šiuo veiksmu nelegalių atliekų problema neišsprendžiama.

"Mes siekiame, kad bent šioje miesto vietoje, prie pagrindinės gatvės, neliktų akis badančios netvarkos. Esame tikri, kad ne klaipėdiečiai čia palikdavo šiukšles. Visi Klaipėdos gyventojai ir verslininkai moka vietinę rinkliavą už atliekų tvarkymą - uostamiesčio žmonėms nėra reikalo nešti ar vežti šiukšles į svetimas šiukšliadėžes", - aiškino pašnekovas.

Spėjama, kad prie Mumlaukio ežero atliekomis atsikratydavo iš Klaipėdos rajono gyvenviečių į uostamiestį vykstantys gyventojai. Nes Klaipėdos rajone dar nėra įvesta rinkliava už atliekų surinkimą ir šios savivaldybės gyventojai gali išvengti mokesčio už paslaugą atliekas išmesdami Klaipėdoje.

Aikštelėje, ten kur stovėjo konteineriai, pastatytas įspėjamasis stendas, kad atliekas čia palikti draudžiama. Pasak savivaldybės administracijos, ši teritorija bus stebima ir kontroliuojama tiek pareigūnų, tiek elektroninėmis stebėjimo priemonėmis. Už neleistinoje vietoje paliekamas atliekas galima skirti iki 2000 litų baudą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder