Premjeras Gargžduose dalijosi skauduliais

Premjeras Gargžduose dalijosi skauduliais

Praėjusį penktadienį premjeras Saulius Skvernelis Gargžduose dalyvavo susitikime su miesto ir rajono gyventojais.

Skatindamas gyventojus įsitraukti į diskusiją, premjeras guodėsi, kad praėjusių metų pabaigoje Vyriausybė susidūrė su iššūkiu, kurio šleifas tęsiasi iki šiol.

"Atėjo tas momentas, kai įvairios viešojo sektoriaus grupės pasakė, kad mums reikia didesnio darbo užmokesčio, visi vienu metu, visiems anksčiau nieko nereikėjo", - stebėjosi premjeras ir pabrėžė, kad prieš tai Vyriausybė darbo užmokestį pakėlė net 20-30 proc.

Jis kritikavo viešajame sektoriuje dirbančiųjų darbą ir teigė, kad jie neteikia tokių paslaugų, kokių iš jų tikimasi.

"Mes matome problemą. Ar jūsų nuomonė bus kita? Reikia klausimą spręsti sistemiškai: kokioms viešojo sektoriaus įstaigoms reikia (didinti atlyginimą - Aut. past.)", - auditorijos klausė premjeras. "Poreikiai yra didžiuliai", - pridūrė.

Jis teigė norintis, kad viešajame sektoriuje dirbančiųjų atlyginimas būtų didesnis, tačiau ir teikiamos paslaugos, anot jo, turi būti aukštesnės kokybės.

"Pinigų tikrai turime daug ir jie turėtų tai žinoti", - pridūrė S. Skvernelis.

Premjeras prabilo ir apie kitus mūsų šalies skaudulius. Anot jo, itin auktualus yra pridėtinės vertės mokesčio klausimas. "Jis yra grobstomas", - tarė premjeras, kalbėdamas apie šešėlinę Lietuvos ekonomiką.

Dalyvaudamas susitikime su gyventojais premjeras apie 20 minučių atsakinėjo į šalia jo sėdėjusių politikų klausimus.

Tiesa, S. Skvernelis nepamiršo ir pačių susirinkusiųjų. Viena gyventojų uždavė klausimą apie Klaipėdos miesto ir rajono taršą. Anot jos, Vyriausybė pateikė rekomendacinio pobūdžio išvadas, skatinančias spręsti šias problemas, tačiau esą tai nepadėjo.

"Jei jie galvoja, kad tas planas, kuris patvirtintas institucijų, nieko vertas, tai jie labai klysta. Jie nežino mano chakaterio ir Vyriausybės. Tai nebus palikta. <...> Mes tikrai rasime būdų, kad tie sprendimai, kurie yra priimti, būtų įvykdyti. Jų nevykdant, yra teisinės procedūros, kurios sukelia pasekmes", - tvirtino premjeras.

Tiesa, kol vieni gyventojai rūpinasi gamta, kiti teigia, kad jos apsauga trukdo. Štai vienas gyventojas pasiūlė panaikinti Klaipėdos pajūryje esančius regioninius parkus. Esą šie atbaido verslo plėtrą ir turistus.

"Yra skirtingi planavimo dokumentai, saugomų teritorijų statusas, procedūros, todėl mėginsime priimti bendrą šalies planą, kad galėtume matyti, kaip tos teritorijos turėtų būti planuojamos ir vystomos", - gyventojui atsakė S. Skvernelis.

Jis kritikavo buvusius aplinkos apsaugos ir kultūros ministrus, esą šie iš dalies kalti dėl ministerijų nesusikalbėjimo. Todėl dabar neaišku, kokios teritorijos turėtų būti saugomos, o kokios - ne.

Premjeras Gargžduose dalijosi skauduliais

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder