Pradėtos lopyti gatvės, žada injekcijas ir kiemams

Pradėtos lopyti gatvės, žada injekcijas ir kiemams

Nors valdininkai pripažįsta, kad įvertinus gatvių dangos būklę, prasčiausia atrodo įvažiavimai į kiemus bei patys kiemai, tačiau nežinia kiek duobių juose šiemet bus užlopyta.

Ir kiemams ir Klaipėdos gatvės lopyti šiemet iš Lietuvos automobilių ir kelių direkcijos skirta 1,6 milijono litų.

"Duobių remontas karštu asfaltu jau pradėtas nuo balandžio 8 dienos. Baigiami praėjusį rudenį pradėti remonto darbai Naikupės gatvėje, taip pat tvarkoma Garažų gatvė. Artimiausiu metu bus tvarkomas įvažiavimas į Kruizinių laivų terminalą, Šilutės g. ir Baltijos prospekto žiedas bei pagrindinės magistralinės miesto gatvės", - eiliškumą vardijo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Iki vasaros sezono pradžios žadama sutvarkyti Pamario, Šlaito, Turistų gatves bei takus į paplūdimius.

Taip pat šiemet planuojama išasfaltuoti ištisinę atkarpą Taikos prospekto tęsinyje link Jūrų perkėlos.

"Situacija tokia pat kaip ir kiekvienais metais. Duobių kasmet atsiranda, bet kadangi žiemą jas lopėme šaltu asfaltu, tad padėtis nėra tragiška. Blogiausiai kaip visada atrodo įvažiavimai į kiemus ir duobės kiemuose. Dabar registruojame paraiškas, bandysime į skirtus asignavimus patvarkyti ten, kur labai prasta situacija", - pasakojo I. Šakalienė.

Be kita ko Miesto tvarkymo skyriaus vedėja priminė viešumoje jau nuskambėjusią informaciją neva visoje Lietuvoje turėtų pradėti galioti tvarka, esą vairuotojai patys privalo pasirinkti saugų greitį, kad neįvažiuotų į duobę, nes kitu atveju esą jie nebeturės teisės reikšti pretenzijas savivaldybėms ir prašyti atlyginti patirtus nuostolius. Tokių pretenzijų, pasak I. Šakalienės, šiemet sulaukta nedaug.

"Tokios pretenzijos, kad mes privalome paženklinti kiekvieną duobę, skamba nelogiškai. Nes ženklai irgi kainuoja pinigus, geriau už tas lėšas sutvarkyti keletą duobių", - įsitikinusi I. Šakalienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder