Potvynis pamaryje: į Rusnę – ledo keliu

Potvynis pamaryje: į Rusnę – ledo keliu

Kol rajono valdžia, padedama Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir kariuomenės inžinierių, ieškojo būdų, kaip saugiai perkelti žmones per apsemtą kelio į Rusnę ruožą, salos gyventojai ant užšalusių Rupkalvių pievų “nutiesė” savo ledo kelią ir jau antrą dieną važinėja juo į Šilutę ir atgal.

Antradienį K. Griniaus tilto prieigose, Šlažų kaime, Šilutės policijos patruliai buvo įrengę postą, todėl ne kiekvienam pavykdavo pro jį prasmukti iki ledo kelio.

Tačiau jau kitą dieną ten liko stovėti vien tik eismą Rusnės kryptimi draudžiantys kelio ženklai, kurių, kaip buvo galima tikėtis, beveik niekas nepaiso…

Trečiadienio pavakarę automobiliai nenutrūkstamu srautu riedėjo ledo keliu į Rusnę ir priešinga kryptimi. Ant užšalusių pievų netrūko ir žiemos pramogų mėgėjų: mašinos “paišė saulutes”, tarp jų nardė burinės rogės, kur ne kur galėjai išvysti ir čiuožimo pačiūžomis mėgėjų.

Žalgirių kaimo gyventojai turi savo ledo kelią. Jų šulinius užpylė potvynis, todėl geriamojo vandens jiems tenka rogutėmis vežtis iš gretimo Rupkalvių kaimo, kuriame, beje, ir prasideda rusniškių ledo kelias į salą.

"Šilutės ETA žinios"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder