Policija tirs, kas sekė Petrą Gražulį

Policija tirs, kas sekė Petrą Gražulį

Kauno apygardos prokuratūra policijai nurodė atnaujinti tyrimą ir išsiaiškinti, kas sekė parlamentarą Petrą Gražulį. Policija anksčiau tą daryti buvo atsisakiusi.

Kauno policija buvo atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo P.Gražulio sekimo ir sužalojimo, nes nenustatė nusikalstamos veikos požymių. Į policiją parlamentaras kreipėsi metų pradžioje dėl sausio 6 d. vykusio incidento, kai, jo paties žodžiais tariant, visą dieną buvo persekiojamas kelių asmenų automobiliu, o bandant šiuos sulaikyti - sužalotas. Žurnalistams Seimo narys sakė manantis, kad buvo sekamas STT agentų.

„Man pasakė, kad policijos atsakymą parašys elektroniniu paštu, bet jokio laiško negavau. Sausio 22 d. iš žiniasklaidos sužinojau, kad tyrimas nepradėtas, todėl nulėkiau į Kauno policijos komisariatą ir pasiėmiau sprendimo kopiją bei apskundžiau sprendimą prokuratūrai. Nors ką čia skųsti, kai prokuratūra ir specialiosios tarnybos ir organizuoja visą sekimą. Bet kito kelio nėra.

Jei ir prokuratūra atmes skundą, teks kreiptis į teismus, o po kokių 10 metų, kai visos galimybės bus išnaudotos, teks ir į tarptautines instancijas kreiptis, jei dar nebūsiu užkastas“, - tąkart „Vakaro žinioms“ sakė parlamentaras.

P.Gražulis labiausiai stebėjosi, kad policija nematė nusikaltimo sudėties.

„Kartu buvusios mano dukros, tų, kurie incidentą filmavo, net neapklausė, nekreipė dėmesio, kad mane sekusio automobilio numeriai padirbti, kad mano kelnės suplėšytos, pirštas sužalotas, į galvą gavau. Pasirodo, tai nėra nusikaltimas. Sumuštas buvau, kai bandžiau persekiotojus sulaikyti“, - pasakojo P.Gražulis.

Pasak Seimo nario, visai kita situacija būtų buvusi, jei jo vietoje būtų atsidūręs kas nors kitas.

„Jei būtų koks konservatorius, lėktų galvos tiek vidaus reikalų ministrui, tiek policijos komisarui - visiems. O su Gražuliu galima viską daryti“, - konstatavo parlamentaras.

Paklaustas, kodėl mano, kad sekimą organizavo STT, politikas atsakė, kad dėl „nelemtos listerijų bylos“.

„Galvoju, kad sausį mane sekė, nes tikėjosi, kad galbūt ką nors pasakysiu, gal bus galima sumontuoti kokį pokalbį ir sukurpti bylą.

Sovietmečiu kovojau prieš tuometinę sistemą ir tebuvau kartą nuteistas. O valdant Daliai Grybauskaitei man iškeltos net 4 bylos. Mat kritikavau Grybauskaitės ir konservatorių veidmainystę dėl Astravo AE, akivaizdų pasipelnymą dėl SGD terminalo, nusikalstamą „Snoro“ sunaikinimą atsisakant jį sanuoti, nusikalstamu laikiau ir laikau ir paskolos itin aukštomis palūkanomis paėmimą 2009 m. ir t.t.“, - vardino parlamentaras.

Pasak jo, reikėjo nueiti kryžiaus kelius, kad tyrimas dėl sekimo pagaliau būtų pradėtas.

„Kreipiausi į policiją, tai policija pasakė, kad viskas teisėta. Tada kreipiausi į prokuratūrą, o ji nusirašė nuo policijos ir atsakė tą patį tais pačiais žodžiais. Sprendimą apskundžiau Kauno apylinkės teismui, tas irgi nusprendė, kad viskas teisėta. Tik Kauno apygardos prokuratūra nepamanė, kad sekti yra teisėta, ir nurodė tirti. Kaip suprantu, policija dabar tiria. Kol kas neaišku, kas sekė, tačiau akivaizdu, kad kažkokie pareigūnai, tik neaišku, kokios institucijos“, - „Vakaro žinioms“ sakė P.Gražulis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder