Policija grybautojams: „Nepamirškite įkrauti telefonų“

Policija grybautojams: „Nepamirškite įkrauti telefonų“

Grybavimo sezonui įsibėgėjus pareigūnai primena išsiruošusiems į mišką pasirūpinti savo saugumu ir būtinai pasiimti įkrautą telefoną. Neretai nepažįstamose vietovėse grybaut išsiruošę žmonės praranda laiko pojūtį, pameta kelią, pasitaiko, kad ir iki Latvijos nukeliauja.

Žemaitijoje – pats grybavimo sezono įkarštis. Savaitgalį socialiniai tinklai lūžo nuo įspūdingų nuotraukų su radiniais. Vieni grybus krovė ne tik į krepšius, bet ir į striukes, kiti kratė tiesiai į bagažines.

Darbo turėjo ne tik laimikius apdorojusios šeimininkės, bet ir policijos pareigūnai. Kelio iš miško neradę grybautojai skambino policijos pareigūnams.

Kol kas pareigūnams vykti į vietas neteko: galop žmonės patys susiorientavo ir grįžo į pamiškes.

„Grybavimo sezonas tik prasideda ir jis tęsis iki pirmųjų šalnų. Turėjome jau kelis pranešimus apie pasiklydusius grybautojus, bet vykti į vietą neteko, viskas buvo operatyviai išspręsta. Tačiau ankstesniais metais teko ieškoti vyresnio amžiaus grybautojų, kurie išeidavo į mišką be telefonų arba jie išsikraudavo. Buvome radę besėdintį senolį. Netekęs jėgų jis nepajėgė eiti, buvo išneštas ant rankų“, – pasakojo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas.

Anot jo, jaunesni grybautojai be vargo randa kelią iš miško įsijungę išmaniusius telefonus. Svarbu, kad šie būtų pakankamai įkrauti. „Dar vienas būdas – jo moko dar mokyklose – kaip atpažinti šiaurę ir pietus. Bet vėlgi – gali eiti ratais ir vėl atsidurti toje pačioje vietoje arba... Latvijoje. Visgi svarbiausia turėti telefoną, paskambinus bendruoju telefonu galima nustatyti jo buvimo vietą. Tada prie miško pareigūnai atvyksta su sirenomis ir jas išgirdęs žmogus žino, į kurią pusę eiti“, – aiškino pareigūnas.

Vyresnio amžiaus grybautojams A.Pužauskas pataria artimiesiems pasisakyti, kur eina ir į kurį mišką.

„Buvo atvejis, kai Kretingos rajono gyventoja miške sutiko pažįstamus. Nuėjo pas juos švęsti, niekam nepranešė. Artimieji pranešė policijai, buvo pradėta paieška. Apie 3 val. nakties grybautoja sugrįžo į namus net neįtardama, kad artimieji jos ieško“, – prisiminė A.Pužauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder