Poilsio parke - dar viena šventė

Poilsio parke - dar viena šventė

Rugsėjo 1-ąją vaikai ir jų tėvai dar kartą kviečiami į nemokamą šventę Klaipėdos miesto poilsio parke. Ji vyks nuo 13 iki 16 val.

Ši daugeliui miestiečių nostalgiją kelianti vieta atgis jau nebe pirmą kartą: kovą parke vyko visuotinė talka, birželio 1-ąją - renginys, skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai, per Jūros šventę taip pat organizuotas renginys.

Šį kartą pramogos mažiesiems skirtos mokslo metų pradžiai paminėti.

Pasak asociacijos "Aš Klaipėdai" prezidentės Jolantos Norkienės, kuri subūrė visuomeninį judėjimą "Klaipėdieti! Atgaivink savo miesto parką", renginyje netrūks įvairių prizų ir siurprizų.

"Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro šokių kolektyvas "Brigantina" pakvies šventės dalyvius bendram šokiui. Veiks lauko prekyba kava, ledais, gira. Tradiciškai bus ir batutas vaikams. Svarstome galimybę organizuoti vaikų rankų lenkimo rungtį. Žinote, tai jiems yra įdomu. Viena mokytoja man pasakojo, kad auklėtiniams susikivirčijus ji pasiūlo lenkti ranką", - sakė J. Norkienė.

Atsižvelgiant į oro sąlygas ketinama organizuoti šaškių turnyrą bei vaikų piešimo ant asfalto konkursą.

"Jį rengėme ne kartą ir tai labai pasitvirtino. Kiekvienas vaikas gauna tam tikrą apibrėžtą plotą bei piešia. Kreidelių mes duosime. Po to išrenkami trys geriausi kūriniai, vaikai apdovanojami saldžiais prizais ir padėkomis", - pasakojo šventės organizatorė.

Ji pasidžiaugė, kad pastarasis renginys yra įtrauktas į bendrą Mokslo ir žinių dienos minėjimui skirtą programą ir uostamiesčio savivaldybės administracijoje.

Atvykę į šventę žmonės galės pasižiūrėti atnaujintą stendą apie poilsio parko istoriją su nuotraukomis ir vizija. Be kita ko, rugsėjį kartu su Klaipėdos universitetu startuos apklausa būtent apie tai, koks parkas turėtų būti ateityje. Taip pat renkama medžiaga knygai apie šią kadaise kultinę Klaipėdos vietą.

"Viena apklausa jau įvyko, ir žmonės labiausiai pasiilgo vadinamojo velnio rato bei pasakų namelio. Dabar organizuosime dar platesnę diskusiją su mokslininkais, rengsime konferenciją. Nes žmonės neša senas parko nuotraukas. Pavyzdžiui, 1965 metais parke stovėjo vaikų skulptūra", - pasakojo ji.

Priminsime, kad dėl poilsio parko atgaivinimo jau yra pasirašyta paramos sutartis su Lietuvos verslo paramos agentūra. Iš Europos Sąjungos fondų bus gauta 2,9 mln. litų, o pati Klaipėdos savivaldybė prisidės dar puse milijono.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder