Po „Klaipėdos hospiso“ – nauji atradimai: nelegalūs globos namai aptikti ir Priekulėje

Po „Klaipėdos hospiso“ – nauji atradimai: nelegalūs globos namai aptikti ir Priekulėje

„Klaipėdos hospiso“ istorija sujudino aktyvius žmones – Priekulės gyventojai pranešė apie nelegaliai veikiančius slaugos namus. Visuomenės sveikatos specialistai į vietą vyko kartu su pareigūnais, mat nežinojo, kas jų laukia.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas sako, kad pranešimas buvo gautas trečiadienio vakarą.

„Mūsų Gargždų skyriaus specialistai važiavo su policijos pareigūnais patikrinti informacijos. Kadangi jau buvo vėlokas metas, policijos pareigūnus pasikvietėme, nes mes negalima eiti į privačias patalpas.

Informacija pasitvirtino. Dviejų aukštų rekonstruojamame pastate, pirmame jo aukšte, buvo įrengtos patalpos, tualetai, holas, trys kambariai, kuriuose buvo apgyvendinti trys suaugę žmonės.

Tuo adresu dėl suaugusių asmenų socialinės globos nebuvom gavę nei prašymo, nei kreipimosi, juo labiau nesame išdavę higienos paso ar kokio panašaus dokumento“, – sako R. Grigaliūnas.

Suaugusius globotinius dar nė nebaigtame įrengti name apgyvendinęs asmuo neneigė, kad čia žmonės apsigyveno, kaip globotiniai.

„Pasak specialistų, kurie ten buvo, globai apgyvendinti žmonės gerai jaučiasi, jie judantys. Juos prižiūrintis savininkas, ar vadovas sakė, kad žmonės grįš į šeimas, kol globos namai susitvarkys dokumentus. Šiuo metu jau rašomas aktas ir bus pradėta administracinė teisiama dėl nuobaudos“, – „Delfi“ pranešė R. Grigaliūnas.

Anot pašnekovo, panašu, kad „Klaipėdos hospiso“ istorija išjudino aktyvius žmones . Patalpos buvo name, kuris vizualiai atrodo, kaip paprastas privatus gyvenamas namas.

„Mes dar laukiame dokumentų, kad išsiaiškinti, kas ten per įstaiga. Ten šalia yra kaip ir du namai, kurie lyg ir priklauso tam pačiam žmogui, ar tai jis nuomoja. Dar tikslinsimės, kai sulauksime dokumentų, koks ten jų teisinis statusas“, – paaiškino R. Grigaliūnas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento sako, kad tokių nelegalių veiklų sustabdymas yra labai svarbus, mat nelegaliai veikianti globa ir slauga gali rizikuoti žmonių sveikata.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder