Patikrinimo metu neveikė tos pačios sirenos

Patikrinimo metu neveikė tos pačios sirenos

Trečiadienį prieš pat vidurdienį visoje Lietuvoje, kartu ir Klaipėdoje, buvo tikrinama gyventojų perspėjimo sistema. Uostamiestyje neveikė dalis tų pačių sirenų, kaip ir praėjusį kartą. Be elektros sirenų kaukimo, šįkart pirmą sykį išbandytas ir gyventojų perspėjimas mobiliaisiais telefonais.

Tris minutes kaukusios sirenos - planinis, kasmet du kartus vykdomas sistemos patikrinimas. Garsinėms sirenoms nustojus kaukti 11 val. 55 min. per Lietuvos radijo ir televizijos programas arba regionines ir vietines radijo programas gyventojams buvo skelbiama informacija.

Pasak Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vedėjo Stanislovo Kučinsko, signalas gautas visose Klaipėdos apskrities savivaldybėse.

Visoje apskrityje nesuveikė tik 5 garsinės sirenos. Visos jos - Klaipėdos mieste. Čia iš viso tikrintos 53 sirenos. Kaip ir pernai neveikė trys AB "Klaipėdos vanduo" ir viena AB Vakarų laivų gamyklos sirena. Dar viena pernai veikusi sirena šįsyk nekaukė LKAB "Smeltė".

"5 neveikusios sirenos nėra blogas rezultatas, tačiau labiausiai neramina tai, kad įmonės, kurių sirenos neveikė praėjusį kartą, nepadarė išvadų ir šįkart situacija nepasitaisė", - sakė S. Kučinskas.

Jo teigimu, apart minėtų nesklandumų, daugiau problemų patikrinimo metu nekilo: "Gyventojų skundų nesulaukėme. Vadinasi, sirenos veikė gerai. Žinoma, atsižvelgiant į tai, kad šiuolaikiniai langų stiklo paketai ne taip gerai praleidžia garsą, be to, gyventojų namuose veikia daugiau garsinių elektronikos priemonių, kai kurie gyventojai garsinių sirenų būdami namuose greičiausiai negirdėjo."

Planinio patikrinimo metu trumpuosius pranešimus į mobiliuosius telefonus turėjo gauti tie, kurių telefonuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija. Anot S. Kučinsko, telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama departamento tinklalapyje www.vpgt.lt. "Tačiau tai tėra tik papildomas perspėjimas. Pagrindiniu įrankiu vis tiek išlieka garsinės sirenos ir žiniasklaidos pranešimai, todėl tokia telefono konfiguracija yra kiekvieno žmogaus asmeninis pasirinkimas", - sakė S. Kučinskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder