Pasiruošimas sezonui: mažiau lėšų, daugiau darbų

Pasiruošimas sezonui: mažiau lėšų, daugiau darbų

Uostamiesčio savivaldybės valdininkai tikina jau pasiruošę tradiciniam pasirengimui vasaros sezonui, kurį lydės įvairios talkos, miesto ir aplinkos švarinimo akcijos. Tačiau šiais metais, pavyzdžiui, paplūdimių tvarkymui numatyta net 50 tūkst. litų mažiau: vietoje 400 tūkst. - 350 tūkst.

Anot savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, taip yra dėl to, kad nebegalima panaudoti aplinkos apsaugos rėmimo programai skirtų lėšų.

"50 tūkstančių - didelė suma. Galiu pasakyti, kad persirengimo kabinos, sulaužyti suoleliai, šiukšliadėžės bus sutvarkyti bet kokiu atveju. Nuvalyti ir grafičiais apipaišyti informaciniai stendai. Gal dėl lėšų stygiaus mažiau skirsime dėmesio ne itin lankomoms paplūdimių teritorijoms, gal bus organizuojamos talkos", - samprotavo ji.

Nuo balandžio 11 d. iki gegužės 27-osios vyks įvairios miesto švarinimo akcijos, tarp jų - ir tradicinė "Darom", į kurią įsitraukia įvairios visuomeninės organizacijos, švietimo įstaigos, pavieniai klaipėdiečiai.

"Mūsų organizuojamų talkų metu planuojama sutvarkyti 92 teritorijas. "Darom" akcijos dalyviai tvarkys 18 iš jų. Mechanizuotai jau valomos ir gatvės: iš 328 jau išvalyta 91. Bus valomi vandens telkiniai, baigiamas medžių genėjimas. Labai daug duobių po žiemos yra: pernai skyrėme jų lopymui 26 tūkstančius litų, šiais metais po žiemos jau reikėjo 39 tūkstančių. Iš viso gatvių tvarkymui skirta 1,2 milijono litų. Tačiau lėšų nepakanka, nes pernai buvo sutvarkytos 49 kiemų dangos, šiemet planuojama - 50, o poreikis - apie 370", - pasakojo I. Šakalienė.

Savivaldybė kreipėsi į Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrą, kuris iš akcijos "Darom" dalyvių priims 200 tonų atliekų be deponavimo mokesčio. Dar nėra atsakymo, kiek priims iš savivaldybės organizuojamų talkų.

Paklausti, ar bus specialiai miesto aplinka puošiama dėl būsimų Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynių, vakar spaudos konferenciją surengę valdininkai atsakė abstrakčiai. Esą kreiptasi į savivaldybės administraciją dėl papildomų lėšų skyrimo aplinkos tvarkymui šalia statomos universalios sporto ir pramogų arenos. Be to, žiede prie senojo turgaus pražys naujas rožynas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder