Pasigedo rinkliavos naudos pajūriui

Pasigedo rinkliavos naudos pajūriui

Apmokestinti centrinės miesto dalies kiemai, išplėstos mokamos automobilių stovėjimo zonos Klaipėdos pajūryje miestelėnams kelia vis didesnį nepasitenkinimą. Klaipėdiečiai piktinasi, jog pinigai už automobilių stovėjimą renkami, tačiau už juos nesuteikiamos jokios paslaugos.

Kai kurie mano, jog lėšos turėtų būti skiriamos toms zonoms, kuriose jos yra surenkamos. Pavyzdžiui, Melnragėje surinkti pinigai galėtų būti skiriami paplūdimiams tvarkyti.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi Melnragėje gyvenantis žinomas kompozitorius Benhardas Calzonas. Vyras piktinosi, jog čia apmokestintos ne tik aikštelės, bet ir visos įmanomos gatvelės, pinigai renkami "iš visų ir visur", tačiau pajūris visiškai netvarkomas - pliažai apleisti, mediniai takai išlūžę.

"Atvažiavusi šeima su vaikais susimoka už automobilio stovėjimą, tačiau negali tikėtis, jog pajūryje saugiai praleis laiką. Į sulūžusius medinius takus galima susižaloti kojas, užlipti ant vinies. Pinigus renka, o jokios paslaugos už tai neteikia. Tas pats ir mieste - žadėjo įrengti kelias nemokamas automobilių stovėjimo aikštelės, tačiau savo pažadus greitai pamiršo", - sakė B. Calzonas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiemet paplūdimių priežiūrai skirti 325 tūkst. litų. Dar 100 tūkst. litų skirta medinių takų tvarkymui. Pernai buvo skirta panaši suma.

"Lėšos skirtos pagal pasirašytą sutartį. Joje numatytas tvarkymo periodiškumas ir kiti niuansai. Pagal tai ir nuspręsta, kokią sumą skirti. Paplūdimių tvarkymui jau ruošiamasi, yra duoti pirmieji nurodymai", - sakė L. Dūda.

Su B. Calzonu nenorėjo sutikti VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis. Jo teigimu, Melnragės gyventojams tikrai nėra ko skųstis.

"Gatvės grįstos trinkelėmis, įrengtos aikštelės. O paplūdimių tvarkymui už automobilių statymą surinktos lėšos negali būti skiriamos. Yra nuostatai, ką galime už surinktas lėšas tvarkyti. Pliažų ir jų takų už tuos pinigus tikrai tvarkyti negalima. Žinoma, miestas didelis, ir kiekvienos dalies gyventojui atrodo, kad būtent jų teritorijai tvarkyti turi būti skiriama daugiau lėšų, tačiau taip niekas nevyksta", - teigė G. Neniškis.

Miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, pirmąjį šių metų ketvirtį buvo surinkta per 718 tūkst. litų rinkliavos už automobilių stovėjimą. Pernai tuo pačiu metu ši suma siekė 471 tūkst. litų.

Surinkti pinigai, anot R. Mockaus, yra panaudojami nuostatais apibrėžtiems tikslams įgyvendinti: mokamoms vietoms automobiliams statyti Klaipėdos mieste įrengti ir eksploatuoti, rinkliavai administruoti, viešojo transporto nuostoliams dengti ir viešajai transporto infrastruktūrai vystyti bei prižiūrėti.

"Tam šie pinigai ir yra naudojami. Melnragėje infrastruktūra taip pat gerinama, ir šiemet ketinama kai ką tvarkyti, tačiau paplūdimiai į tai neįeina. Pinigai juk yra riboti, todėl kiekvieno noro įgyvendinti negalime", - sakė R. Mockus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder