Parkas pasiklydo pavadinimuose

Parkas pasiklydo pavadinimuose

Klaipėdos visuomenininkai viliasi, kad vieną dieną Poilsio parkas išsivaduos iš "Kar Kar" pavadinimo okupacijos. Jų vizijoje - parko pradžioje aiškiai užrašytas parko pavadinimas. Tačiau kuris - dar neaišku.

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" iniciatorė Jolanta Norkienė vakar susėdo prie apskrito stalo su Klaipėdos savivaldybės atstovais aptarti parko vizualinės reklamos problemų. [CITATA]

"Kai kurie valdininkai nustebo, kai pamatė nuotraukas, kaip atrodo už Europos Sąjungos lėšas parke įrengti stendai: apkabinėti žmonių skelbimais bei nurašinėti grafičiais. Visi vieningai sutarėme, kad šį chaosą reikia tvarkyti. Miesto tvarkytojai pažadėjo artimiausiu metu nuvalyti ir nuplauti stendus", - po susitikimo pasakojo J. Norkienė.

Ji siūlė, kad parko pradžioje esančiame stende, kuris dabar atlieka skelbimų lentos funkciją, galėtų būti iškabinta parko atsiradimo istorija su nuotraukomis. Taip pat esą čia galėtų būti nuorodos, kurioje vietoje parke veikia aikštelės arba kur jas dar planuojama įrengti.

"Sutarėme, kad dabar valdininkai išsiaiškins, kiek toks projektas galėtų kainuoti, ir ieškosime lėšų", - sakė J. Norkienė.

Be to, eilinį kartą kilo diskusija dėl parko pavadinimo. Pasak J. Norkienės, savivaldybės atstovai priminė, kad dokumentuose šis parkas vadinamas Klaipėdos kultūros ir poilsio parku.

"Gal sovietiniais laikais jis ir buvo taip vadinamas, bet kai nebeliko kultūros, parkas buvo prišiukšlintas, tad žmonės pradėjo trumpinti pavadinimą ir vadino jį tiesiog poilsio parku. O 2011 metais klaipėdiečiai patys išrinko, kad šį parką reikėtų vadinti Jūros parku, bet dabar, kai čia veikia laipynės ir priekyje užkabintas tentas "Kar Kar", daug kas galvoja, kad šitoks yra viso parko pavadinimas.

Mano nuomone, reikėtų parko priekyje iškabinti normalų jo pavadinimą, o reklaminį tentą nukelti toliau. Daugelis pritarė, kad Jūros parko pavadinimas jam labai tinka, nes esame pajūrio miestas. Be to, būtų galima rasti jūrinę kompaniją, kuri norėtų rūpintis šiuo parku", - svarstė J. Norkienė.

Visgi esą vakar niekas nesiryžo nuspręsti, ką reikėtų daryti su parko pavadinimu. Sutarta, kad apie tai dar reikėtų išsamiau diskutuoti ateityje.

"Blogai, kad Lietuvoje nėra parkų registrų. Būtų užregistruotas parko pavadinimas, ir tuomet nekiltų jokių klausimų", - pažymėjo visuomenininkė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder