Pardavėja pašokdino prekybos centrą

Pardavėja pašokdino prekybos centrą

Viešai apie vieno didžiausių parduotuvių tinklų Lietuvoje vadovų spaudimą prabilusiai klaipėdietei pavyko pasiekti, kad darbdaviai vykdytų jos pateiktas sąlygas.

"Vakarų ekspresas" lapkričio 14-ąją išspausdino istoriją apie Aliną Rogač - "Norfos" parduotuvėje prekybos centre "Liepa" dirbančią klaipėdietę, kuri skundėsi, jog nevykdant nesąžiningų darbdavių reikalavimų šie ją kompromituoja, skiria drausmines nuobaudas ir tokiu būdu bando ją atleisti iš darbo.

Tačiau viešai apie tai prabilusi moteris nepasidavė ir jai pavyko pasiekti, jog santykiai su darbdaviu būtų nutraukti šalių susitarimu ir pardavėjai naudingesnėmis sąlygomis.

Iš pradžių A. Rogač buvo pasiūlyta išeitinė 3,2 tūkst. litų kompensacija už keturis mėnesius, tačiau darbuotoja su tuo nesutiko.

"Juk aš nekalta, kad jie nori mane atleisti", - sakė moteris.

Po savaitės prekybos centro vadovybė sumą padidino - kompensacija už tą patį laikotarpį bei neišnaudotas atostogas jau siekė 5,1 tūkst. litų. Su šiuo pasiūlymu A. Rogač sutiko ir šiuo metu prekybos centre jau nedirba.

Ji palinkėjo ir savo kolegoms būti principingesniems.

"Žmonės nežino savo teisių, nežino, kas gina jų interesus, kilus ginčams tyliai parašo prašymą atleisti - tokie yra 99,9 procento prekybos centrų darbuotojai. Visi bijo, kad bus atleisti ir negaus darbo kitose parduotuvėse. Darbdavys iš vienų darbuotojų pinigus atima, kitiems, lojaliems, prideda, žmonės už centus parsiduoda. Darbdavys - Dievas. Taip gyvena dauguma darbuotojų", - "Vakarų ekspresui" sakė moteris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder