Paplūdimiuose dušai atsiras už miesto pinigus

Paplūdimiuose dušai atsiras už miesto pinigus

Klaipėdos savivaldybė žada teigiamus pokyčius mėgstantiems poilsiauti paplūdimiuose.

Girulių ir Melnragės paplūdimių infrastruktūra jau prieš keletą metų turėjo tapti labiau išvystyta. Specialioje schemoje buvo suplanuotos sezoninės prekybos ir paslaugų teikimo zonos lauko kavinėms, pliažinės įrangos, žaidimų inventoriaus nuomos punktams įrengti ir kitoms paslaugoms kavinių klientams teikti. Taip pat suplanuota visa infrastruktūra paslaugų teikimui viso pliažo lankytojams.

Idėjos buvo nukreiptos į Miesto ūkio departamentą, tačiau įvyko taip, jog visa atsakomybė atiteko verslininkams.

"Paplūdimių viešosios infrastruktūros klausimų sprendimą turėtų inicijuoti Miesto ūkio departamentas, tačiau jis rankomis patrynė, nes nuo jų atsakomybė nukrito: "Padarys verslininkai", - teigė miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininko Audriaus Vaišvila.

Šiomis dienomis šio komiteto posėdyje konstatuota, jog sprendimas priversti verslininkus tvarkyti bendrąją pliažų infrastruktūrą nepasitvirtino.

Tikimasi, kad paplūdimiuose dušai atsiras jau kitais metais, tačiau šįkart tai turėtų daryti ne verslininkai. Pripažinta, kad nėra teisybės, kai verslininkas pajūrio zonoje gauna 500 kv. metrų vietą, kurioje nėra nei vandens, nei elektros, nei tualetų, o viską privalo daryti savo jėgomis.

Visų pajūrio poilsiautojų aprūpinimas dušais, tualetais, nėra sezoninių kavinių savininkų prievolė - šis klausimas, o taip pat ir elektros, vandentiekio ir kitos infrastruktūros išvystymas turi būti sprendžiamas savivaldybės lygmenyje, pripažinta komiteto posėdyje.

"Melnragėje vanduo yra. Jokios problemos nematau - kas kitais metais neleidžia mums pastatyti dviejų ar trijų dušų?", - svarstė A. Vaišvila posėdyje, kuriame konstatuota, jog verslininkai investuoti turėtų tik į savo verslą, į savo kavines.

"Šiais metais, kai pradėjome galvoti apie paplūdimio infrastruktūrą, jokių privačių verslininkų investicijų negali būti", - pritarė ir savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė.

Ji priminė, kad prieš maždaug septynerius metus, kuomet verslininkams buvo leidžiama investuoti į paplūdimio infrastruktūrą, jie tam skyrė 250 tūkst. litų.

Dušai, kuriuos paplūdimiuose išvysime jau kitą sezoną, bus skirti nusiplauti sūrų jūros vandenį, o ne "turkštis" kaip namuose. Kodėl dušai neatsirado šiais metais? "Yra lietaus, todėl šiemet dušų ir nereikia", - pareiškė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Reikia tikėtis, juokaudama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder