Pamaryje - ir antroji kariuomenės amfibija

Pamaryje - ir antroji kariuomenės amfibija

Šilutės savivaldybės Juknaičių seniūnijoje bus dislokuota antroji Lietuvos kariuomenės vikšrinė amfibija PTS-M su įgula, kuri į potvynio zoną iš nuolatinės dislokacijos vietos Kaune buvo išgabenta šiandien prieš pietus. 

Toks sprendimas priimtas po to, kai Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius paskelbė ekstremalią situaciją potvynio teritorijoje.

Kaip ir pirmoji kariuomenės amfibija, kuri nuo sausio 31d. yra dislokuota Pagėgių savivaldybėje, antroji amfibija su įgula potvynio zonoje taip pat teiks pagalbą apsemtų teritorijų gyventojams ir prireikus bus naudojama perkelti medicinos personalą, civilius gyventojus arba gabenti įrangą. Amfibija su įgula liks potvynio zonoje iki tol, kol vandens lygis nuslūgs.

Siekiant tinkamai pasiruošti ekstremalioms situacijoms Lietuvoje ir organizuoti ekstremalių situacijų padarinių likvidavimą, Lietuvos kariuomenėje sudarytos sprogdintojų grupės ledų ir ledų sangrūdoms sprogdinti. Karinių oro pajėgų sraigtasparnis nuolat budi pasiruošęs teikti būtiną pagalbą potvynio paveiktuose rajonuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder