Palangos meras kovoja prieš „Lietuvos pašto“ optimizavimą mieste

Palangos meras kovoja prieš „Lietuvos pašto“ optimizavimą mieste

Palangos meras Šarūnas Vaitkus trečiadienį raštu kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį ir laikinai Lietuvos pašto generalinio direktoriaus pareigas einančią Ingą Visockytę prašydamas neleisti uždaryti Palangos pirmojo pašto, įsikūrusio Klaipėdos plente, didžiausiame daugiabučių gyvenamųjų namų kvartale.

Žinia, kad Lietuvos paštas lapkričio 17 d. planuoja uždaryti šį skyrių, Savivaldybę pasiekė šios savaitės pradžioje. Tvirtinama, jog šiame skyriuje per mėnesį vidutiniškai aptarnauja apie 6 tūkst. klientų, kurių didesnė dalis - vyresnio amžiaus žmonės.

"Kaip mus informavo šiame pašte dirbančios darbuotojos, minėtame pašte kiekvieną mėnesį komunalinius mokesčius moka apie 2 tūkst. žmonių, iš gyventojų priimama apie 700 siuntų, gyventojai atsiima apie 1,5 tūkst. paprastų siuntų, apie 700 registruotų tarptautinių siuntų bei apie 800 iš kitų Lietuvos miestų siunčiamų registruotų siuntų. Uždarius šį paštą, minėtas paslaugas gyventojai galėtų gauti tik miesto centre, Vytauto gatvėje, esančiame centriniame pašte, o finansinėmis paslaugomis siūloma naudotis šalia esančiame Lietuvos pašto finansinių paslaugų "PayPost" skyriuje, kuris yra nepritaikytas vienu metu priimti didesnį žmonių kiekį, tad, susidarius eilei, net ir prastu oru gyventojai būtų priversti laukti lauke", - pabrėžė Š. Vaitkus susitikimo su Lietuvos pašto Klaipėdos regiono direktore Vida Pikčiūniene.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder