Palangoje startuoja kino teatro sezonas

Palangoje startuoja kino teatro sezonas

Subjurus orams atostogautojai ar kiti Palangos lankytojai laisvalaikį jau gali leisti „Naglio“ kino teatre. Nuo gegužės 28-osios jis atveria duris pradėdamas trumpą kino filmų sezoną. Įstaiga veiks iki rudens.

Pirmąją savaitę laukia net keletas premjerų: tai „Superherojai. Pradžia“ (dokumentinis filmas apie iš komiksų į didžiuosius ekranus persikėlusių ir visą pasaulį užkariavusių superherojų istoriją), Dailiaus Dargio dokumentinis filmas „Pirmieji kovotojai su mafija“ (juosta nukels į aršiausių mūsų šalies kriminalinių grupuočių siautėjimo laikus ir nė kiek nepagražintą, pavojingą pareigūnų, nusprendusių stoti į žūtbūtinę kovą su mafija, kasdienybę), taip pat – dokumentinis filmas apie naudotų drabužių kelionę iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą „Second Hand“.

1959 metais pastatytas Palangos kino teatras „Naglis“ – seniausias Lietuvoje veikiantis valstybinis kino teatras, kurį valdo prie Kultūros ministerijos esanti bendrovė „Lietuvos kinas“. Ji jau ne vienus metus stengiasi prikelti šią kultūros oazę naujam gyvenimui, nes kino teatras niekada nebuvo renovuotas. Skaičiuojama, jog „Naglio“ renovacijai reikia maždaug 1 mln. eurų.

Apie kino teatro renovaciją ir modernizavimą viešai prabilta dar 2016 metų pradžioje. „Lietuvos kinas“ yra gavęs priešprojektinius „Naglio“ atnaujinimo pasiūlymus, atspindinčius bendrą šio objekto panaudojimo viziją.

1959 metais pastatytas Palangos kino teatras „Naglis“ – seniausias Lietuvoje veikiantis valstybinis kino teatras. „Dabartinėje žiūrovų salėje telpa 260 žmonių, po rekonstrukcijos vietų sumažės iki 170. Reikia pritaikyti patalpas neįgaliesiems ir sėdimąsias vietas padaryti komfortiškas, nes dabar ten – sovietinis reliktas.

„Naglis“ atitiks visus šiuolaikinius reikalavimus, todėl galėsime rodyti ir holivudinių filmų premjeras.

Pastatą ketiname apšiltinti tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Fojė bus įrengta kavinukė, drabužinė, papildomos persirengimo, grimo patalpos aktoriams, nes kino teatre numatome rodyti ne vien filmus“, – portalui lzinios.lt yra sakęs „Lietuvos kino“ vadovas Arūnas Stoškus.

Lietuvos kino centras, bendradarbiaudamas su programa „Kurk Lietuvai“ bei Palangos miesto savivaldybe, rengia projektą, kuriuo siekiama atgaivinti šį kultūros objektą. Jo tikslas – kino teatrą „Naglis“ paversti kino kultūros sklaidos ir traukos centru Klaipėdos regione, atsižvelgiant į šio regiono kultūros paslaugų vartotojų poreikius bei kultūros politikos strategiją.

Dabar atliekamas poreikio tyrimas, tad savo nuomonę galima pareikšti apklausoje užpildant anketą adresu https://bit.ly/2YEQ5Tc. Apklausa vykdoma iki birželio 10 dienos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder