Palangoje pagerbtas Stasio Povilaičio atminimas

Palangoje pagerbtas Stasio Povilaičio atminimas

Palangoje gyvenusio ir kūrusio Stasio Povilaičio atminimas šeštadienį įamžintas šiame pajūrio kurorte. Atidengta lentelė su dainininko autografu ant Palangos koncertų salės fasado. 

Kaip pagerbti maestro atminimą buvo svarstoma kelerius metus. Nuo 2016 metų vykusiame konkurse komisija išrinko kuklų, bet reikšmingą sprendimą, kuris netrukus bus įgyvendintas.

Konkursą laimėjo architektė Gerda Antanaitytė ir dalininkas-skulptorius Romas Klimavičius, kurie pasiūlė S. Povilaičio atminimą pagerbti jo autografu dainininkui ypatingoje vietoje - ant Palangos koncertų salės fasado.

„Buvo tikrai įspūdingų darbų konkurse. Man dalyvauti pasiūlė Romas Klimavičius. Kai galvojome, ką sukurti, Romas parodė originalų dainininko parašą, kurį turėjo. Kadangi autografas yra neatsiejamas nuo dainininkų, dažnai jų prašo žmonės, tai nusprendėme jį ir įamžinti.

O koncertų salė pasirinkta todėl, kad Vasaros estradoje S. Povilaitis daug metų koncertavo ir daug savęs atidavė būtent ten“, – anksčiau DELFI sakė G. Antanaitytė.

Anot architektės, išties nebuvo lengva nuspėti, kas taps nugalėtojais, mat visi pateikti darbai įdomūs.

Savivaldybėje buvo svarstomos įvairios idėjos: S. Povilaičio vardu pervadinti naująją Koncertų salę, įrengti maestro muziejų toje pačioje Koncertų salėje, Taip pat buvo siūloma suteikti S. Povilaičio vardą vienai miesto gatvių.

Kiti siūlė maestro skulptūrą pastatyti prie bene lankomiausios vietos – Palangos tilto. Visgi nuspręsta 2016 metais skelbti konkursą, kurio metu ir buvo nuspręsta pagerbti maestro atminimą jo autografu ant Vasaros estrados Koncertų salės sienos.

Darbai turėtų būti baigti jau gegužę, tad vasarojantys Palangoje jau galės matyti atnaujintą Palangos koncertų salės fasadą. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder