Palangai - sklypai vasaros estradai ir kempingui

Palangai - sklypai vasaros estradai ir kempingui

Penktadienį Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasirašė valstybinės žemės panaudos sutartis su Nacionaline žemės tarnyba dėl dviejų žemės sklypų, reikalingų kempingui Nemirsetoje bei Vasaros koncertų salei, perdavimo neatlygintinai naudotis Savivaldybei. Miestui perduodamos žemės rinkos vertė – maždaug 23 mln. litų.

Kempingui Nemirsetoje statyti numatytas Klaipėdos pl. esantis 4,6 ha ploto sklypas Palangai perduotas neatlygintinai naudotis 99 metams.  Vidutinė šio žemės sklypo rinkos vertė – 17 mln.  466 tūkst. litų. "Daugelį metų susidūrėme su problema, kad Palanga neturėjo kempingo, atitinkančio europinius standartus. Šiandien esame pasirengę detaliuosius planus, gavę Europos Sąjungos paramą – 4 mln. litų. Tikimės, kad darbai prasidės pavasarį ir palangiškiai netrukus turės taip ilgai lauktą europinius standartus atitinkantį kempingą. Tokio objekto itin pasigesdavo ir kurorto svečiai", - sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Nemirsetoje planuojamame kempinge bus numatytos vietos automobiliniams nameliams, atsiras administraciniai pastatai, nutiestos komunikacijos, įrengtos krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso aikštelės. Taip pat numatoma įrengti palapinių miestelį ir stacionarius poilsio namukus. Jei statybos darbai vyks sklandžiai, prognozuojama, kad jau kitą vasarą šiame sklype stovės administraciniai pastatai bei statiniai skirti automobiliniams nameliams pastatyti. Antruoju darbų etapu numatoma įrengti palapinių miestelį bei stacionarius poilsio namukus.

Panaudos sutartimi perduotas Vasaros estradai rekonstruoti skirtas Vytauto g. 43 esantis žemės sklypas yra beveik  0,86 ha ploto. Ši visuomeninės paskirties teritorija Palangai perduodama neatlygintinai naudotis 61 metams. Žemės sklypo vidutinė rinkos vertė – 5 mln. 467 tūkst. litų.

"Moderni Vasaros koncertų salė yra labai reikalingas objektas ne tik Palangai, bet ir Lietuvai. Rekonstruota estrada galės veikti apskritus metus ir būti pritaikyta įvairaus žanro muzikai, o tai į Palangą privilios ne tik turistus, bet ir kultūrinių renginių – kamerinių koncertų, muzikos ir teatro festivalių. Darysime viską, kad 2013 m., kai Palanga bus paskelbta Lietuvos kultūros sostine,  Vasaros koncertų salė būtų rekonstruota", - sakė Š. Vaitkus.  

Savivaldybė jau netrukus ketina pirkti techninį Vasaros estrados rekonstrukcijos projektą. Tikimasi, kad jis bus parengtas iki metų pabaigos. Liepos viduryje Palangoje vykusio Vyriausybės išvažiuojamojo pasitarimo metu protokoliniu sprendimu pritarta siūlymui ieškoti finansavimo ir galimybės skirti lėšų bent jau pirmam Vasaros estrados rekonstrukcijos etapui.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder