Palanga taupiems: 12 pramogų, kurioms neišleisite nė cento

Palanga taupiems: 12 pramogų, kurioms neišleisite nė cento

Palangoje nekainuoja ne tik gulėti prie jūros – pramogų kurorte ras ir tie vasarotojai, kurie joms savo atostogų sąskaitoje nėra numatę nė menkiausios sumos. Tokių vietų kurorte radome 12.

Birutės parkas

Adresas: Vytauto g. 15

Šis parkas – vienas gražiausių Šiaurės Europoje. Parko projektą grafų Tiškevičių užsakymu XIX a. pabaigoje sukūrė garsus prancūzų architektas Édouardas François André.

Palangos turizmo informacinis centras nurodo, kad triskart per savaitę – kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį -18 val. 30 min. parko rotondoje profesionalus Palangos pučiamųjų orkestras čia rengia nemokamus koncertus.

Centrinėje parko dalyje, prieš Tiškevičių rūmus, stovi „Laiminančio Kristaus“ skulptūra. Ji atvežta į Palangą iš Paryžiaus, tačiau 1948 m. skulptūra sovietinės valdžios nurodymu buvo sunaikinta. Lietuvos atgimimo metais skulptorius Stasys Žirgulis skulptūrą atkūrė pagal išlikusias nuotraukas ir kai kurias per daugelį metų išsaugotas detales.

Patys rūmai pastatyti 1897 m. Karo ir pokario metais pastatas buvo gerokai apgadintas. Jis restauruotas 1957 m. Dabar čia veikia Gintaro muziejus.

Vienas labiausiai parke lankomų objektų – skulptūra „Eglė žalčių karalienė“. Pasidairykite atidžiau – iš viso Birutės parke rasite devynias skulptūras.

Birutės kalnas

Adresas: Vytauto g. 21

Užkopus ant 21 m virš jūros lygio iškilusio Birutės kalno atsiveria vaizdas į jūrą.

Kalno viršūnėje rasite koplyčią.

Simbolinėje kunigaikštienės Birutės amžino poilsio vietoje stovi nedidukė, 1,5 m aukščio, skulptūrėlė. Dusyk – 1992 m. ir 1998 m. – ją bandyta pavogti ir sunaikinti.

Kalno papėdėje įrengtas Lurdas.

Jūros tiltas

Tilto ilgis – 470 m. Nuo jo atsiveria vaizdas į kopas, paplūdimį, jūrą. Tilto pradžioje – poilsiautojų pamėgti suoliukai, nuo kurių matyti jūra.

Tremties ir rezistencijos muziejus

Adresas: J.Basanavičiaus g. 21

Tai nedidelis muziejus Palangos kurorto centre. Šiltuoju metų laiku – birželio, liepos ir rugpjūčio mėnesiais – muziejus dirba savaitgaliais. Jei ketinsite čia apsilankyti, geriausia iš anksto susitarti telefonu.

Palangos skaitykla

Adresas: Vytauto g. 72

Ypatingame architektūrine prasme pastate veikianti Palangos skaitykla vasarotojams skolina knygų fondus, periodiką, čia įrengta ir atskira skaityklėlė vaikams. Be to, visą sezoną skaitykloje veikia parodos, organizuojami kultūriniai renginiai.

Skaitykla birželio–rugpjūčio mėnesiais dirba: antradieniais-šeštadieniais 9–21 val., sekmadieniais 10–20 val.

Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios apžvalgos aikštelė

Adresas: Vytauto g. 51

Į bažnyčios bokšte įrengtą apžvalgos aikštelę lankytojai šiokiadieniais įleidžiami nuo 9 val. iki 17 val. 30 min., sekmadieniais – nuo 13 val. 30 min. iki 17 val. 30 min.

Kurorto TIC įspėja – Mišių metu ir Santuokų apeigų metu pakilti į bokštą negalėsite.

Mišios birželio-rugpjūčio mėnesiais pirmadieniais-sekmadieniais laikomos 8 val. ir 19 val., sekmadieniais 8 val., 10 val., 12 val. ir 18 val.

Muzikinis fontanas

Adresas: Jūratės ir Vytauto g. sankryža, Nepriklausomybės aikštė

Patinkančią melodiją, pagal kurią fontanas šoks, galima pasirinkti SMS žinute iš specialaus grojaraščio, tačiau tai kainuoja 3 eurus. Kasdien rengiami ir nemokami valandos trukmės pasirodymai.

Šviesos muzikos efektą kuria 260 sumontuotų vandens purkštukų ir 48 spalvų šviestuvai. Po fontano baseinu sumontuoti penki galingi siurbliai pagrindinę čiurkšlę išstumia į 8 metrų aukštį, o per minutę į orą pakelia beveik 4,3 tonos vandens.

Skulptūrų parkas

Adresas: Vytauto g. 39A ir J.Simpsono g. sankryža

Miesto centre esančiame Skulptūrų parke lankytojų dėmesiui – 28 skulptūros, kurias Palangos miesto savivaldybės priežiūrai perdavė Lietuvos dailės muziejus.

Pasakų parkas

Adresas: S.Daukanto 24A, pušyne ties Birutės parku ir meno bei pramogų klubu „Kupeta“.

Nuo 2016 m. rugpjūčio veikiančiame skulptūrų parke lietuviškas pasakas galima ne tik pačiupinėti, bet ir išgirsti. Kiekvieną menininkų kūrinį įmanoma „išbandyti“: laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti.

Ties kiekviena skulptūra įrengta informacinė lentelė, kur galima ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudus specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą.

Bėgimo takas „Labrytys“

Bėgimo takas „Labrytys“.

Mėgstantiems judrų poilsį Palangos TIC rekomenduoja nuo Jūratės iki Kontininkų gatvės besitęsiantį 6 km bėgimo taką, kuriame įrengtos penkios aktyvaus poilsio zonos su lauko treniruokliais ir sporto įrenginiais.

Kultūros pieva „I love Palanga“

Adresas: Jūratės g. 2A

Šioje alternatyvioje kultūrinėje-socialinėje erdvėje vykstantys renginiai – nemokami. „I love Palanga“, kuri siūlo vasariškus kino seansus po atviru dangumi, gyvo garso koncertus, Richardo Jonaičio moderuojamus pokalbius, veikia tik šiltuoju metų laiku.

Vaikų žaidimų aikštelė

Adresas: Šermukšnių g. 1

Greta dviračių tako ir visai šalia jūros įrengta vaikų žaidimų zona atvira kasdien 9-21 val.

Skirtingo amžiaus vaikams skirti iki 7 metrų aukščio spalvingi jūros tematikos žaidimų įrenginiai, karstynės, sūpuoklės ir karuselės.

Teritorija aptverta, įrengtos stebėjimo kameros, parkas apšviestas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder