Palanga paskelbė vasaros sezono pradžią

Palanga paskelbė vasaros sezono pradžią

Penktadienį Palanga paskelbė aktyviojo kurortinio sezono pradžią. Kurorto savivaldybė teigia visiškai pasirengusi priimti gausų būrį svečių bei žada jiems įspūdingas atostogas ir malonų poilsį.

„Sutvarkytos viešosios erdvės, dviračių takai, atnaujinti bei naujai įrengti gėlynai. Šiandien pėstiesiems atverta ir naujai rekonstruota viena iš populiariausių kurorte link jūros vedanti Jūratės gatvė. Sporto mėgėjų laukia ir lauko treniruokliais praturtintas per pušynus besidriekiantis sveikatingumo takas „Labrytys“, kitos atrakcijos“,  -skelbia Palangos savivaldybė.

Pranešime teigiama, kad kurorto paplūdimiai taip pat visiškai parengti vasarai - išpurentas smėlis, išvalytos bei sutvirtintos kopos, atnaujinti mediniai takai, sustatytos persirengimo kabinos, suolai, šiukšlių dėžės.

Pasak paplūdimius prižiūrinčios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus Konstantino Skieraus, pajūryje kasdien darbuojasi ir šiukšles išveža po 4 darbuotojus, kopas valo aštuoni miesto tvarkytojai.

Centrinėje gelbėjimo stotyje jau budi gelbėtojai. Prasidėjus vasarai gelbėjimo postuose budės 30 gelbėtojų, o birželio pabaigoje šis skaičius išaugs dar labiau. Taip pat jūroje pradės patruliuoti vandens patruliai, paplūdimiuose - gelbėtojai su keturračiais motociklais. Kaip ir kasmet, didelis dėmesys bus skiriamas ne tik poilsiautojų saugumui vandenyje, bet ir prevencijai.

Kurorto prieigose intensyviai vyksta Palangos aplinkkelio statybos darbai. Miesto valdžia sako, kad vairuotojams didelių nepatogumų tai nesukelia - eismas organizuojamas taip, kad nekiltų spūsčių.

„Palangoje šiuo metu vyksta daug statybos, rekonstrukcijos darbų, vis dėlto galiu užtikrinti, kad dėl įgyvendinamų projektų miesto gyventojai ir svečiai nepatogumų nepatirs“, - kalbėjo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Mieste didinamas automobilių stovėjimo vietų skaičius, rengiamos naujos vaikų žaidimų aikštelės, Palangos centre kyla naujasis policijos komisariato pastatas, dar šiemet bus baigti ir modernios autobusų stoties su prekybos centru komplekso statybos darbai. Rekonstruojama buvusi Vasaros estrada - jau kitų metų pabaigoje visuomenei duris atvers moderni, visus metus veiksianti Koncertų salė.

Darbai vyksta ir Nemirsetoje, kur dar šią vasarą bus baigtas įgyvendinti pirmasis europinius standartus atitinkančio kempingo statybos darbų etapas. Todėl vykstantieji į Palangą kemperiais naujajame kempinge galės apsistoti jau šią vasarą.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder