Palanga jau pasiruošusi priimti poilsiautojus

Palanga jau pasiruošusi priimti poilsiautojus

Savaitgalį Palangoje griausmingai atidarytas aktyvusis poilsinis sezonas. Gatvėse, kavinėse, paplūdimyje pradėjo gausiai šurmuliuoti žmonės, o pati Palanga jau pasiruošusi priimti tūkstančius vasaros ištroškusių poilsiautojų. Visą aktyvųjį poilsinį sezoną žmones kone kasdien džiugins kultūrinės, pramoginės programos, naujos ir atsinaujinusios erdvės, ištobulintas dviračių takų tinklas.

Skirtingų pomėgių ir lūkesčių turintys poilsiautojai galės rinktis ir aktyvų, ir pasyvų poilsį paplūdimyje, kur jų saugumą užtikrins didelės gelbėtojų pajėgos.

Apgyvendinimo paslaugų spektras - platus

Pasak Palangos turizmo informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės, Palangos turizmo verslininkai, kultūros ir turizmo darbuotojai kasmet susiduria su nemenku iššūkiu - ieškoti veiklų ir renginių įvairiausių pomėgių poilsiautojams.

"Taigi kiekvienais metais planuojame, kuriame naujus projektus, bendradarbiaujame su Palangos turizmo paslaugų teikėjais. Palangos mieste kiekvienas pagal savo skonį ir lūkesčius gali rasti sau pramogų nuo aktyvių atrakcijų "Wake" parke ar Palangos vasaros parke, pasivažinėjimų dviračiais ar riedučiais puikiomis dviračių trasomis iki pasyvaus poilsio paplūdimyje. Nepamirškime paminėti kultūrinių renginių, muziejų ekspozicijų ir pramoginių, grožio ir sveikatinimo programų viešbučiuose ir sveikatingumo centruose", - vardijo R. Kmitienė.

Viena iš naujovių, kurią šią vasarą savo gyventojams ir svečiams siūlo Palanga, - Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengta apžvalgos aikštelė. Apsilankius joje, pramogautojams atsiveria miesto panorama iš daugiau nei 20 metrų aukščio.

Žingeidiems miesto svečiams siūloma užsukti į iliuzijų namą "Eureka", kuriame esą vyksta stebuklai, o mažieji miesto svečiai kviečiami pasiklausyti lietuviškų pasakų, kurios sekamos "Pasakų parke".

Aktyvesni poilsiautojai renkasi Palangą ir dėl puikiai išvystyto dviračių takų tinklo. Šiemet aktyvaus poilsio mėgėjai kviečiami naudotis ir atnaujintais dviračių takais Vanagupės rajone.

Sunku nuspėti, kiek šiemet Palanga sulauks poilsiautojų. Tačiau pagal 2017 m. turistų srautų tyrimą, jų skaičius auga. Vien praėjusiais metais Palangos turizmo informacijos centre apsilankė užsienio turistų iš 46 valstybių.

Palangą pasirinkę poilsiautojai iš Lietuvos ar užsienio visuomet gali rasti apgyvendinimo įstaigą, kuri atitiktų jų norus ir lūkesčius. Apgyvendinimo paslaugų spektras čia yra labai platus: nuo kambarių, apartamentų nuomos iki penkių su pliusu žvaigždučių viešbučių.

Nuo Baikerių festivalio iki klasikinės muzikos vakarų

Parengta ir vasaros sezono kultūrinių ir pramoginių renginių programa, kuri bus kaip niekad gausi. Miesto Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas išvardijo vos mažą dalį svarbiausių renginių.

Birželio 7-10 dienomis poilsiautojų ramybę sujauks Šventojoje vyksiantis Paplūdimio baikerių festivalis, o netrukus po to Palangoje prasidės visą vasarą vyksiantis tradicinis pučiamųjų muzikos koncertų ciklas "Dūdų vasara". Įdomu, jog ši tradicija Palangoje gyvuoja jau daugiau nei šimtmetį.

Poilsiautojus taip pat džiugins tarptautinis linijinių šokių festivalis "Draugystės tiltas", kuriame vienu metu linijinius šokius šoks daugiau nei tūkstantis dalyvių iš įvairių pasaulio šalių.

R. Trautmanas atkreipė dėmesį, kad šiemet sueina dvidešimt metų, kai buvo atstatytas žemaičių alkas - pagonių šventa vieta, su paleoastronomine observatorija. Birželio 20 d. ten vyks jubiliejinis renginys.

"Taip pat reikia paminėti jau šešerius metus rengiamą pasaulyje analogų neturintį pirties ir SPA festivalį "Gintarinė Baltija". Visą Joninių savaitgalį žmonės galės išbandyti pirties ir SPA malonumus ant jūros kranto įrengtame pirčių miestelyje. Tai bus tikra sveikos gyvensenos fiesta", - šypsojosi pašnekovas.

Klasikinės muzikos gerbėjai liepą bus kviečiami apsilankyti tarptautiniame muzikos festivalyje "Pasaulio garsai" bei M. K. Čiurliono muzikos festivalyje, kurio koncertai kone iki sutemų vyks Birutės parko rotondoje, Gintaro muziejuje, Kurhause ir kitose miesto vietose. Tarp pastarojo festivalio dalyvių - ir pianistas Petras Geniušas, operos solistas Mindaugas Rojus, saksofonininkas Petras Vyšniauskas.

Automobilių mėgėjai akis paganyti galės liepos 18-21 dienomis vyksiančiame didžiausiame Baltijos regione automobilių sporto renginyje "Aurum 1006 km lenktynės".

Verta paminėti ir Palangos miesto bei Prezidentės inicijuotą kilnią socialinę akciją "Pasveikint jūrą", kuri į Palangą kvies jūros dar nemačiusius vaikus. Tą patį savaitgalį 24-ą kartą vyks vaikų ir jaunimo populiariosios vokalinės muzikos festivalis "Laumės juosta".

Rugpjūtį dar vyks tarptautinis akordeonininkų festivalis bei tradicinis, nuo 1971-ųjų, rengiamas klasikinės muzikos koncertų ciklas "Nakties serenados".

"Visą aktyvųjį poilsinį sezoną poilsiautojus džiugins renginiai ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis. Įvairių atrakcijų bus galima rasti ir kavinėse, naktiniuose klubuose, bibliotekoje, Palangos kurorto muziejuje, veikia ir kino teatras "Naglis". Žodžiu, Palangoje tikrai yra ką veikti", - sakė R. Trautmanas.

Papildys muzikinio fontano repertuarą

UAB "Palangos komunalinis ūkis" direktoriaus pavaduotojas Faustas Juozapaitis patvirtino, kad Palanga jau yra pasiruošusi vasaros sezonui.

Pasak pašnekovo, visame mieste jau veikia visi viešieji tualetai, o pliažuose veikiantys tualetai buvo netgi patobulinti, siekiant išvengti gedimų.

Pradėjo veikti ir gyventojų, ir poilsiautojų taip pamėgtas muzikinis fontanas. Beveik kas valandą čia galima išgirsti po vieną žinomą kūrinį ir specialiai jam paruošą fontano šokį. Na, o vakarais, nuo 21.00 iki 21.45 val., džiugina ištisa muzikinė programa. Nuo birželio vidurio fontano muzikinių kūrinių repertuarą planuojama papildyti dar 10 naujų.

F. Juozapaitis pastebėjo, kad miestas jau papuoštas gėlėmis, dalį gatvių apšviečia atnaujinti LED šviestuvai, taip pat atnaujintas gatvių ženklinimas.

Dar viena šiųmetė naujovė - sutvarkyta vienos iš gražiausių Palangos vilų - "Anapilio" - aplinka, kurioje įrengti retro stiliaus stovai dviračiams, suolai, šiukšlių dėžės, įrengti ir nauji apšvietimo stulpai.

Siekiant likviduoti ekstremalią situaciją Palangos paplūdimyje, iš Šventosios ten buvo atvežta 10 000 kubinių metrų smėlio. Į šiaurę nuo tilto jau baigiami išgriaužtų kopų atstatymo darbai.

Budės net 70 gelbėtojų

Vasarą pasitinkančiame Palangos paplūdimyje jau budi gelbėtojai. Nuo birželio 1 d. gelbėtojai ims budėti ne tik Palangos gelbėjimo stotyje, bet ir Šventosios bei visuose gelbėjimo postuose.

Visą aktyvųjį poilsinį sezoną Palangos paplūdimiuose dirbs iki 70 gelbėtojų. Gelbėtojų tarnyba, kaip užtikrino jos vadovas Jonas Pirožnikas, yra visiškai pasiruošusi aktyviajam poilsiniam sezonui, o reikalingos gelbėjimo įrangos, pasak jo, tarnyba turinti "net daugiau nei reikia".

Siekiant maksimalaus poilsiautojų saugumo, Gelbėtojų tarnybos vadovas įspėjo, kad jie paplūdimyje nevartotų alkoholinių gėrimų bei narkotinių medžiagų, taip pat prašė į vandenį lipti tik blaiviems. "Jeigu papuolėte į bėdą, pradedate skęsti, bandykite atkreipti į save dėmesį: mojuoti, ploti su ranka per vandenį, šaukti pagalbos", - pastebėjo pašnekovas.

Į Palangą atvyksiančias mokinių grupes J. Pirožnikas kvietė užsukti ir į Gelbėjimo stotį, kurioje jie būtų nemokamai supažindinami su vėliavų reikšmėmis ir saugiu elgesiu prie vandens.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder