Pajūrio kurortai žiemą pasitinka sotūs

Pajūrio kurortai žiemą pasitinka sotūs

Ne tik kalendorius, bet ir prakiuręs dangus liudija, kad vasara jau pasibaigė. Nors Lietuvoje ji trunka labai trumpai, šiais metais pajūrio kurortai ja liko patenkinti. Geri orai tiek į Palangą, tiek į Neringą pritraukė daugiau turistų ir poilsiautojų, kurių pinigai gausiau byrėjo į vietos verslininkų kišenes.

Padaugėjo poilsiautojų

Palangos mero Šarūno Vaitkaus teigimu, prasidėjęs ruduo yra tinkamiausias laikas kiek stabtelėti, atsikvėpti, įvertinti nuveiktus darbus ir padėkoti visiems bei kiekvienam, savo nuoširdžiu darbu prisidėjusiam populiarinant kurortą ir kuriant gražesnį jo veidą.

„Pasibaigęs kurortinis sezonas buvo aktyvus, įtemptas ir kupinas darbų. Šiemetinę vasarą drąsiai galima vadinti sėkminga - palyginti su praėjusiais metais, svečių skaičius Palangoje išaugo. Tikiu, kad jie apie Palangą išsivežė gerą nuomonę, puikius prisiminimus, o tai reiškia pačią šauniausią reklamą - rekomendacijas kitiems turistams, planuojantiems savo atostogas“, - džiaugėsi Š.Vaitkus.

Pasak Palangos turizmo informacijos centro direktorės Allos Valužienės, nesenai pasibaigusi vasara buvo geresnė už įprastą „lietuvišką“.

„Geras oras ir vis gražėjanti Palanga lemia, kad kasmet ją aplankančiųjų skaičius vis didėja. Šiais metais turistų ir poilsiautojų augimas sudarė apie 15 procentų. Viskas eina tik į gerąją pusę“, - tvirtino A.Valužienė.

Skaičiai rodo, kad labiausiai populiariausią Lietuvos kurortą myli gretimų valstybių gyventojai. Tad nenuostabu, kad palangiškiai į juos ir labiausiai orientuojasi.

„Tradiciškai į Palangą atvyksta labai daug rusų. Anksčiau didžiąją jų dalį sudarė maskviečiai, o šiemet sulaukėme svečių ir iš kitų miestų. Dabar vizas galima įsigyti net keturiolikoje Rusijos miestų, o ne tik Maskvoje, Sankt Peterburge ir Kaliningrade. Tiek pat vizų išdavimo centrų atidaryta ir Ukrainoje. Kadangi į Klaipėdą iš Vokietijos plaukioja keltai, apsilankė ir nemažai vokiečių“, - sakė A.Valužienė.

Paklausta, kiek šią vasarą Palangoje galėjo apsilankyti poilsiautojų ir turistų, kurorto Turizmo informacijos centro vadovė teigė, kad skaičiai yra apgaulingas dalykas, tačiau patvirtino, kad viešai įvardyti trys milijonai poilsiautojų yra truputį per daug.

Neringą atranda jaunos šeimos

Vasara nenusivylė ir Neringos gyventojai bei vietos verslininkai.

„Vasara buvo labai gera, tiesiog pasaka. Kad ji yra geresnė už praėjusių metų, sako ir verslininkai. Viešbučių ir poilsio namų užimtumas buvo didesnis nei pernai, jų gyventojai išleido daugiau pinigų. Kad Neringoje žmonių apsilankė daugiau, galima spręsti iš mūsų lankytojų skaičiaus. Pernai jų užsuko apie 45 tūkst., šiemet - daugiau nei 63 tūkst. Ir per Kuršių marias keltai žmonių perkėlė daugiau“, - vakar „Respublikai“ sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorės pavaduotoja Eglė Baltranaitė.

Verslininkai konstatuoja, kad į Kuršių neriją vis dažniau atvyksta ne tik organizuotos turistų grupės, bet ir pavieniai poilsiautojai.

„Atkreipėme dėmesį, kad labai išaugo apsilankančių jaunų šeimų skaičius. Viešbučiai net pradėjo galvoti apie specialiai joms skirtas paslaugas“, - teigė E.Baltranaitė.

Geras oras, daugiau žmonių ir didesnės verslininkų pajamos - tokį puikios vasaros receptą įvardijo Neringos meras Darius Jasaitis.

„Viskas susidėjo ir išėjo daug geresnė vasara nei pernai. O kad ji būtų dar puikesnė, trūksta poilsiautojams skirtų pramogų. Norintieji ramybės ją pas mus visada ras. Nuostabios gamtos Neringoje yra pakankamai, ji užima apie 94 proc. savivaldybės ploto“, - sakė D.Jasaitis.

Neringiškiai nenuleidžia rankų siekdami, kad žmonės pas juos lankytųsi ne tik vasarą.

„Nors mažais žingsniais, bet einame į priekį. Pasirodė grybų, tad dabar visus kviečiame pas mus grybauti. Tikimės, kad ir poledinė žūklė bei stinta žiemą privilios tūkstančius žvejų ne tik iš visos Lietuvos“, - viliojo apsilankyti unikalioje Neringoje ne tik vasarą jos meras D.Jasaitis.

Klaipėda uždirbo

Iš vasarą prie jūros savo mašinomis vykusių poilsiautojų pasipelnė ir uostamiestis. Nuo gegužės iki rugsėjo vidurio žaliojoje zonoje - Melnragėje, Giruliuose ir prie „Žuvėdros“ poilsiavietės esančiose aikštelėse - galiojusi vietos rinkliava už automobilių stovėjimą pajūryje miesto biudžetą papildė 371 tūkst. litų, 100 tūkst. litų daugiau nei pernai.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder