Pajūrin vilioja daupariškių kavinė „Ateik Ateik“

Pajūrin vilioja daupariškių kavinė „Ateik Ateik“

Jauniems maksimalistams – 21 metų daupariškiams Guodai Steigvilaitei ir Rimvydui Useliui – nė motais niūrūs vasaros orai ir kalbos apie išsekusią tautiečių perkamąją galią. Visai neseniai jie atidarė nuosavą kavinę-barą „Ateik Ateik“ Melnragėje, prie ties šiauriniu Klaipėdos molu esančios automobilių stovėjimo aikštelės. „Įgyvendinome svajonę“, – džiaugiasi abu. Jie pora ne tik versle, bet ir gyvenime.

Įveikė biurokratines kliūtis

„Dar prieš metus vaikščiojome šioje vietoje ir Guodai šovė mintis, kad čia galėtų stovėti baras. Ir štai mes sėdime ir mėgaujamės kava bei nepakartojamais vaizdais į jūrą“, – triumfuoja Rimvydas. Anot Guodos, viskas prasidėjo nuo to, kad kažkada prie molo ji prekiavo kava iš specialios mašinos. „Vėliau prie manęs prisijungė ir Rimvydas, nes reikėdavo pagalbos. Tačiau skraidėme padebesiais ir mūsų vietą užėmė kiti. Tai buvo mums spyris, raginantis ieškoti kitos išeities. Ne veltui sakoma, kad uždarius duris atsidaro langas“, – svarstė daupariškė.

Guodai ir Rimvydui teko įveikti daug biurokratinių kliūčių, kad realizuotų baro idėją. „Čia net nebuvo numatyta vieta prekybai. Tad rašėme tam skirtą prašymą Klaipėdos savivaldybei. Vėliau ilgai laukėme, kol bus paskelbtas konkursas. Be mūsų atsirado dar vieni pretendentai. Nerimo išties buvo, tačiau tikėjome savo projektu „Ateik Ateik“. Kas priklauso nuo mūsų, padarėme viską, kaip įmanoma geriausiai“, – užtikrino pašnekovai.

Investicijas prilygino vestuvėms

Klaipėdos miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėję daupariškiai kavinės-baro veik­lai gavo leidimą penkeriems metams su pratęsimo galimybe. Abu akcentuoja, kad „Ateik Ateik“ nebūtų be artimųjų paramos. Prie šio Guodos ir Rimvydo projekto prisidėjo poros tėvai, seneliai ir, žinoma, bičiuliai. „Pirmiausia savo idėja turėjome įtikinti tėvus, kad mums leistų pabandyti. Konkursą laimėjome po UAB „Kasaudra“ vardu (tai Guodos tėvų bendrovė, besiverčianti statybinės technikos nuoma – aut. past.). Labai džiaugiamės, kad draugai taip pat ištiesė pagalbos ranką. Prekės ženklą „Ateik Ateik“ sukūrė gargždiškė Egidija Grubliauskytė. Išgryninti interjerą padėjo daupariškė Deimantė Bružaitė“, – vardijo pagalbininkus pašnekovai.

Jie tvirtina nebiją net baisiausio scenarijaus, jei kavinės idėja nepasitvirtins. „Neturime ką prarasti. Priešingai – mes įgysime patirties. Investavome tiek, kiek kainuotų vienos geros vestuvės. Yra išleidžiančiųjų tiek per vieną naktį, o mes investavome į „Ateik Ateik“ ir šiuo savo sprendimu kasdien džiaugiamės, – užtikrino pora, savų vestuvių artimiausiu metu neplanuojanti. – Esame pažįstami nuo vaikystės, vėliau gyvenome kaimynystėje, mokėmės „Vaivorykštės“ gimnazijos paralelinėse klasėse ir jau nuo 11 klasės užsimezgė mūsų kaip poros draugystė. Kadangi santykiai savaime rutuliojasi taip gražiai, nesinori nieko skubinti. Kol kas mėgaujamės tuo, ką turime. Juk esame tokie jauni.“

Dirba pagal specialybes

Tiek Guoda, tiek Rimvydas yra studentai. Klaipėdos turizmo mokykloje Rimvydas jau baigė virėjo specialybę, o dabar neakivaizdžiai kremta maitinimo verslo organizavimo mokslus Vilniuje. O Guoda Vilniaus verslo kolegijoje yra pasirinkusi Svetingumo ir paslaugų industrijos studijas. „Man sostinėje yra tekę dirbti ir gerame restorane virėju. Įgytas žinias puikiai pritaikau „Ateik Ateik“ kavinėje. Žinoma, meniu čia yra ribotas, mat varžo Maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimai, tad gurmaniškų patiekalų nėra. Tačiau gardžius užkandžius, gėrimus garantuojame. Kainos taip pat ne didesnės nei didžiųjų prekybos centrų baruose. Pavyzdžiui, puodelis juodos kavos kainuoja 1,50 Eur“, – sakė Rimvydas.

Daupariškiai, gargždiškiai į „Ateik Ateik“ atvažiuoja kone kas vakarą. „Jei ne vieni, tai kiti. Keičiasi pamainomis. Žinoma, užsuka ir daug klaipėdiškių, kuriems molas jau seniai pamėgta pasivaikščiojimų vieta. Bang­lentininkai, kaituotojai taip pat mūsų nuolatiniai klientai. Ant kavinės sienos kabo profesionalaus kalvio Egidijaus Druskinio nukaldintas stilizuotas pasaulio žemėlapis. Mintis tokia, kad laukiami visi. Tad sakom „Ateik Ateik“ ir pasijusk it namuose“, – šypsosi baro įkūrėjai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder