Pagalbą teiks kariuomenės amfibijos

Pagalbą teiks kariuomenės amfibijos

Penktadienį į Pagėgius atgabenta viena Lietuvos kariuomenės amfibija, kuri, kaip ir pernai, koordinuodama veiksmus su Priešgaisrinės saugos ir gelbėjimo departamentu (PAGD) prie Vidaus reikalų ministerijos, teiks pagalbą nuo potvynio kenčiantiems gyventojams.

Į Šilutės rajoną bus pristatyta ir antroji kariuomenės amfibija.

Su amfibijomis kariai galės iš apsemtų vietovių evakuoti gyventojus ir jų turtą, padėti teikti medicinos pagalbą ir maisto produktus.

Taip pat pagalbai teikti Lietuvos kariuomenė yra skyrusi 30 karių padalinį, ledų sangrūdų sprogdinimo grupę, sraigtasparnį ir mobiliųjų ryšių mazgą.

Pagalba nuo potvynio nukentėjusioms institucijoms ir žmonėms teikiama pagal Lietuvos kariuomenės ir PAGD susitarimą ir civilinėms institucijoms paprašius.

Galimų potvynių padarinių šalyje likvidavimas ir pagalbos gyventojams teikimas 2012-2013 m. pavestas Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose budinčiam Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajam pėstininkų batalionui. Šioms pajėgoms kartu su kitais padaliniais priskirti ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono pajėgumai.

Pirmą kartą Taikos meto užduočių operacinės pajėgos buvo aktyvuotos 2010 m. kovo mėnesį, kai pamario regione buvo paskelbta ekstremali situacija potvynio apsemtose vietovėse.

Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos suformuotos 2009 metais, o budėjimą pradėjo nuo 2010 m. pradžios.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder