Nidos oro uostas sudomino Palangą

Nidos oro uostas sudomino Palangą

Neringos merija šiemet planuoja skelbti atvirą vadinamojo Nidos oro uosto operatoriaus parinkimo konkursą, nes pati savivaldybė suprato nesanti pajėgi tokį objektą paruošti eksploatacijai ir jį valdyti.

Pa­aiš­kė­jo, kad at­gai­vin­ti or­lai­vių tū­pi­mo ir nu­si­lei­di­mo ta­ką Bul­vi­kio ra­ge rim­tai svars­to Pa­lan­gos oro uos­to va­do­vy­bė. „Iš­ties do­mi­mės Ni­dos oro uos­to inf­ras­truk­tū­ros plė­to­ji­mu. Šį oro uos­tą ma­to­me kaip pui­kų bend­ro­sios ir vers­lo avia­ci­jos taš­ką: jis ga­lė­tų bū­ti nau­do­ja­mas ma­žiems ir in­di­vi­dua­liems or­lai­viams kil­ti bei tūp­ti, jiems sto­vė­ti ae­rod­ro­me“, – LŽ tei­gė Pa­lan­gos oro uos­to di­rek­to­rius Ma­rius Gel­ži­nis.

Ne­rin­gos me­ras Da­rius Ja­sai­tis pa­ti­ki­no, kad Vy­riau­sy­bė jau yra ju­ri­diš­kai per­da­vu­si sa­vi­val­dy­bei val­dy­ti ae­rod­ro­mo pa­ki­li­mo ta­ką.

Apie pla­čiau­sio­je lie­tu­viš­ko­sios Kur­šių ne­ri­jos da­ly­je – Bul­vi­kio ra­ge – esan­čio ne­nau­do­ja­mo ae­rod­ro­mo at­gai­vi­ni­mą vie­šai kal­bė­ta ne kar­tą. Ni­dos oro uos­tas for­ma­liai yra re­gis­truo­tas kaip ki­li­mo ir tū­pi­mo ta­kas, ta­čiau so­viet­me­čiu jis tu­rė­jo ma­žo re­gio­ni­nio oro uos­to sta­tu­są.

Pa­ki­li­mo ta­kas nu­ties­tas 1967 me­tais. Nuo 1970 iki 1975 me­tų iš Ni­dos tie­siai į Pa­lan­gą, Kau­ną ir Vil­nių re­gu­lia­riai skrai­dė An-2 ti­po lėk­tu­vai. Ta­čiau at­kū­rus ne­prik­lau­so­my­bę Ni­dos oro uos­tu be­veik nu­sto­ta nau­do­tis, o nuo 1999 me­tų jį užd­raus­ta eksp­loa­tuo­ti dėl ne­ati­tik­ties sau­gos rei­ka­la­vi­mams, taip pat dėl aukš­tų me­džių, au­gan­čių per ar­ti ki­li­mo ir tū­pi­mo ta­ko.

Plačiau skaitykite dienraštyje "Lietuvos žinios"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder