Neringos vicemeras skatina atsigręžti į žmogų

Naujos pareigos

Naujasis Neringos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Algimantas Vyšniauskas šiame darbe jau dvi savaitės.

"Kol kas tik žvalgausi, pratinuosi prie naujų pareigų, - sakė kurorto mero pavaduotojas. - Man tai visai nauja sritis - juk iki šiol tris dešimtmečius dirbau šilumos ūkyje. Nuo pat 1971 metų, kai gyvenu Neringoje, dirbau "Neringos energijoje". Seniau ji buvo vadinama įvairiai, tačiau 1997 m. buvo įkurta savarankiška UAB "Neringos energija". Miestas augo, gražėjo mano akyse."

Tačiau naujame darbe A. Vyšniauskas nesėdi sudėjęs rankų. Per tas dvi savaites nuo lapkričio 15 d. dalyvauta civilinės saugos pratybose, rūpintasi Nidos bendruomenės namų problemų sprendimu. "Pastarajame objekte teks taisyti statybininkų ir projektuotojų klaidas ir darbo trūkumus - pro stog'd0 varva vanduo, blogai įrengta ventiliacija. Dėl šių trūkumų Valstybinė komisija nepasirašo statybos darbų užbaigimo akto, o mes negalime nustatyti šio statinio priklausomybės."

Į klausimą, ar kuo nors skiriasi dabartinis jo darbas nuo ankstesniojo, Algimantas Vyšniauskas atsako:

- Skiriasi. Juk tenka spręsti ne tik gamybinius, bet ir švietimo, kultūros, miesto infrastruktūros klausimus. Šiuo metu studijuoju Nidos vandens tiekimo sistemos rekonstravimo konkurso medžiagą. Šioje srityje, manau, pravers ilgametė gamybininko patirtis.

Kol kas pastebėjau, kad iki šiol miesto vadovai pragmatiškai sprendė visas problemas, todėl miestas buvo tvarkomas gerai. Tačiau galėčiau pasakyti, kad mūsų valdininkai galėtų daugiau dėmesio skirti paprastiems žmonėms.

Tokio pat dėmesio trūksta ir sostinėje esančių ministerijų pareigūnams. Kalbu apie Saugomų teritorijų departamento raštą, pasirašytą Aplinkos ministerijos sekretoriaus Juliaus Laicono, draudžiantį didelių objektų - tilto, pramogų centro valstybės saugomose teritorijose, taip pat ir Neringoje, statybas. Tokius draudimus išleidžiantys valdininkai visai neatsižvelgia į vietinių gyventojų interesus turėti kuo daugiau turistų, poilsiautojų, gauti daugiau pajamų. Nuo to būtų geriau ne tik Neringos žmonėms, miestui, bet ir visai valstybei.

Pramogų parko statybos, kurias mes planuojame vietoje nefunkcionuojančios valgyklos, manome, išspręstų sezoniškumo problemą, dėl kurios kenčia nei tik Neringos, bet ir kitų Lietuvos kurortų gyventojai. Apmaudžiausia, kad rašant tokius raštus niekas net nesitarė su tų teritorijų, kurioms taikomi įvairūs draudimai, atstovais.

Mindaugas Milinis,
Neringos savivaldybės atstovas spaudai

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder