Nenori būti Gargždų provincija

Nenori būti Gargždų provincija

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyta informacija dėl rajono pavadinimo keitimo. Anot politikų, atėjo laikas pagaliau inicijuoti Klaipėdos rajono pavadinimo keitimą į Gargždų savivaldybės ir imtis pirmojo veiksmo – skelbti gyventojų apklausą.

Tačiau gyventojų atsako ilgai laukti neteko. Pasklidus žiniai, jog politikai rimtai ima svarstyti rajono pavadinimo keitimą, jau savaitgalį priekuliškių socialiniuose tinkluose, atskirose grupėse imta aktyviai diskutuoti šia tema. Po to pradėta platinti elektroninė peticija su šūkiu: „Norime išlikti Klaipėdos krašto dalimi, o ne Gargždų provincija“. Peticijoje akcentuojama, jog Gargždų savivaldybės pavadinimas Priekulei būtų svetimas, mat Priekulė yra Mažosios Lietuvos, Klaipėdos krašto dalis su nuo Gargždų visiškai besiskiriančia istorija ir kultūra.

Todėl peticiją pasirašantieji nori išsaugoti Klaipėdos rajono pavadinimą, kuris, jų nuomone, yra labiau žinomas, susietas su uostu, ir yra geresnis reklaminis ženklas pritraukiant investicijas nei Gargždai. Užsimenama apie tai, kad pavadinimo keitimas nėra tikslingas dėl papildomų išlaidų, kadangi ir taip greičiausiai įvyks Lietuvoje administracinė reforma, panaikinsianti sovietinį reliktą – rajonus.

Peticijos autoriai žengia dar toliau – jų teigimu, maždaug pusei rajono gyventojų geresnis susisiekimas yra ne su Gargždais, o Klaipėda, todėl būtų tikslinga rajono cent­rą iš Gargždų perkelti į Klaipėdą. Kartu prašoma panaikinti didžiulius rajono administravimo centrus ir sukurti mažesnes, mobilesnes, arčiau žmonių esančias savivaldos struktūras.

Sekmadienį paskelbtą priekuliškių inicijuotą peticiją, kad nebūtų keičiamas Klaipėdos rajono pavadinimas, per dieną pasirašė beveik 100 gyventojų ne tik iš Priekulės, bet ir aplinkinių gyvenviečių, Klaipėdos, kitų miestų. Beje, kai kurie internete nusprendė neskelbti savo vardo ir pavardės.

Be kita ko, Tarybos posėdyje irgi buvo pateikta įvairių rajono pavadinimų alternatyvų: Gargždų– Priekulės, Pajūrio–Pamario ar net Gargždų–Sendvario savivaldybių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder