Nauja autobusų stotis Palangoje dygti neskuba

Nauja autobusų stotis Palangoje dygti neskuba

Dar šių metų balandį buvo pradėtas naujos Palangos autobusų stoties ir prekybos centro projektavimas - ji turėjo būti pradėta statyti šiomis dienomis, tačiau darbai nukeliami į rudenį.

Planuojama, kad nauja, su prekybos centru sujungta autobusų stotis bus didesnė ir keleiviams suteiks daugiau patogumų. Tiesa, iš Vytauto gatvės kaimynystės ji bus iškelta kiek tolėliau nuo centro - į Klaipėdos pl. 42.

Kompleksą sudarys sujungti stoties ir prekybos centro pastatai. Pačioje stotyje bus laukimo salė, bilietų kasos, tualetai.

Pasak Palangos autobusų stoties direktorės Petronėlės Milienės, iki šiol priklausiusi II kategorijai, naujoji stotis bus jau I kategorijos. Tai reiškia, jog padidės kiekvieną dieną iš stoties išvykstančių autobusų skaičius. Dabar iš kurorto išvyksta per 50 autobusų, iš naujosios autobusų stoties išvykstančių autobusų skaičius bus didesnis nei 190.

Taip pat bus įrengtos atskiros keleivių informavimo, bagažo bei smulkių siuntų tarnybos. Stoties kasos dirbs jau ne pagal administracijos nustatytą laiką, o nuo pirmojo iki paskutiniojo reisų išvykimo.

Be to, keisis ir bilietų pardavimas - keleiviai galės įsigyti ne tik vadinamąjį einamąjį ir išankstinį, bet ir bilietą grįžimui, bus priimami bilietų užsakymai telefonu.

Perone numatyta 16 autobusų stovėjimo aikštelių.

Laukimo salėje bei lauke dėl keleivių saugumo bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Prekybos centre bus "Maximos" parduotuvė, kitos patalpos bus nuomojamos - čia planuojama atidaryti banko skyrių, gėlių parduotuvę, kavinę, ekologiškų maisto produktų parduotuvę, smulkių buitinių prekių parduotuvę, vaistinę.

Numatoma, jog autobusų stoties plotas bus 545 kv. m, prekybos centro - 4 930 kv. m.

Kada keleiviai galės džiaugtis naujosios autobusų stoties patogumais, dar nežinoma. Statybas pradėti buvo planuota vasarą, tačiau dar nėra gautas leidimas joms. Tikimasi, jog darbai bus pradėti rudenį.

Kiek tiksliai kainuos naujosios stoties statybos, kol kas taip pat neaišku - kaina paaiškės tik tada, kai konkurso metu bus išrinktas rangovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder