Naglio Puteikio prašymas pasirodė nekuklus

Naglio Puteikio prašymas pasirodė nekuklus

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę pasiekė klaipėdiečio Seimo nario Naglio Puteikio prašymas suremontuoti jo veiklai skirtas patalpas. Politikas teigia, kad iš miesto neprašo nė cento, o tik leidimo darbams.

Konservatoriui N. Puteikiui patalpos skirtos pastate Liepų gatvėje 3 - ten pat, kur įsikūręs ir Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos uostamiesčio skyrius.

Seimo narys teigia, kad neatskirtos jo ir bendrapartiečių patalpos, be to, visi jie turi naudotis vienu tualetu. Skundžiamasi, kad darbo dienos pabaigoje užrakinamas įvažiavimas iš kiemo pusės, priklausantis Valstybinei mokesčių inspekcijai, tad partijos nariai į būstinę patekti negali, mat kitaip patekti į patalpas galima tik per N. Puteikio valdas, o tai sukelia nepatogumų.

Todėl savivaldybės prašoma apsvarstyti galimybes pertvaromis atskirti Seimo nario ir partijos patalpas, įrengti karšto vandens boilerį - esą tik su šia sąlyga partijos skyrius jį ir padėjėją įleis į bendrą tualetą.

N. Puteikis taip pat prašo leidimų prie patalpų nemokamai statyti du automobilius.

"Kuklumu prašymas nepasižymi, juolab kad iki jo kadencijos Seime pabaigos liko pusė metų. Įprastai perleidžiant patalpas panaudai, jas būsimasis naudotojas gali apžiūrėti ir įvertinti, šiuo atveju taip ir buvo - tada viskas N. Puteikiui tiko, tad dabartinis prašymas atrodo nekorektiškai.

Geriausiu atveju jis gali tikėtis iš savivaldybės gauti kitas patalpas, kuriose bus tualetas ir karštas vanduo. Remontui mes pinigų tikrai neturime", - taip seimūno raštą įvertino J. Simonavičiūtė.

Vadovaujantis Seimo statutu, kiekvienam išrinktajam į šią instituciją patalpos susitikimams su rinkėjais bei kitai veiklai privalo būti suteiktos ten, kur jis buvo išrinktas.

N. Puteikis į Seimą pateko po rinkimų praėjusių metų liepą. Jis parlamente užėmė dabartinio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko vietą.

"Viskas patalpose gerai, tik norime, kad ateinantiems rinkėjams būtų dar geriau. Mes neprašome iš savivaldybės pinigų, o tik leidimo įrengti pertvaras ir boilerį, už savo lėšas, žinoma. Kadangi patalpas iš miesto gavome pagal panaudos sutartį, be savininko leidimo nieko daryti negalime. Neduos - nieko baisaus, ištversime", - sakė N. Puteikis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder