Moterų krizių centro statybas jau puošia vainikas

Moterų krizių centro statybas jau puošia vainikas

Klaipėdos moterų krizių centro pastato statybose Taikos prospekte, prie vadinamosios trečiosios poliklinikos, vakar pažymėtos "kazilinės" - virš stogo konstrukcijų iškeltas pabaigtuvių vainikas, skelbiantis, kad namo statybos įpusėjo ir darbai eina sklandžiai.

Šis krizių centras buvo pradėtas statyti pernai kovą, kai buvo gauta1 mln. litų finansinė paramą iš Danų kompanijos "Espersen". Kitą dalį lėšų - 1,8 mln. - sudaro parama iš struktūrinių Europos Sąjungos fondų.

Šiuo metu smurtą šeimose patyrusioms moterims pagalbą teikia viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės psichologinės pagalbos centras.

Moterų namuose - dviejų aukštų, 400 kv. m ploto pastate - vienu metu galės apgyvendinti daugiau nei 18 smurtą patyrusių moterų su vaikais. Jos bus priimamos tik ypatingais krizės atvejais. Smurto aukoms bus teikiama įvairiapusė konsultacija ir psichologinė pagalba.

"Siekiame sukurti jaukią atmosferą ir aplinką krizių ištiktoms moterims, nes moterys  bus apgyvendinaos ir ilgesniam laikotarpiui - iki 6 mėnesių", - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Paklausta, ar naujasis įstatymas, numatantis, kad smurtautojas iškart yra atskiriamas nuo šeimos, nesumažins apsistojančiųjų moterų centre skaičiaus, A. Liesytė teigė, jog čia bus teikiama daugiau psichologinė pagalba, nes efektyviausias "gijimas" visgi yra savuose namuose.

Smurtą šeimoje patiria abiejų lyčių atstovai, tačiau absoliuti dauguma tokių aukų yra moterys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder