Ministrai tarsis, kaip užbaigti agoniją dėl potvynių

Ministrai tarsis, kaip užbaigti agoniją dėl potvynių

Praėjusią savaitę Šilutės rajone paskelbus ekstremaliąją situaciją antradienį į pamarį atvyksta šešių ministerijų atstovai. Kartu su vietos valdžia bus ieškoma sprendimų, kaip vaduoti Šilutės rajono žemupį nuo nesibaigiančių potvynių.

Į potvynio semiamą pamarį Šilutės rajono ekstremalių situacijų komisija pakvietė Žemės ūkio, Aplinkos, Energetikos, Vidaus reikalų, Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijų atstovus.

Pasak civilinės saugos specialisto Arvydo Gorodecko, būtina tartis dėl Nemuno, Atmatos ir kitų upių valymo bei gilinimo. Taip pat ir dėl kuršių marių, kuriose vandens lygis taip pat kyla.

Per praėjusią parą jis pakilo 10 centimetrų. Į pamarį suteka visi šalies vandenys. Užterštos upių vagos, žiotys seklėja. Jei nebus valomos, vanduo, pasak specialistų, ir toliau tvins į aplinkines teritorijas. Nuo šių įsisenėjusių problemų neišgelbės net pastatyta estakada.

Savaitgalį ledų sangrūdoms išėjus iš Atmatos upės, po truputį vandens lygis ant Šilutės–Rusnės kelio krenta. Automobiliai per apsemtą kelio ruožą bus keliami, kai vandens lygis nukris iki 80 centimetrų ir žemiau .Žmones kelia į pagalbą atskubėję kariškiai su vikšrine amfibija.

Apie tai – Marijos Gabrienės reportaže.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder