Viešaisiais tualetais bus galima naudotis nemokamai

Miesto tualetai lengvina tik praeivių kišenes

Nors per didžiuosius karščius medikai rekomenduoja vartoti kuo daugiau skysčių, klaipėdiečiams toks sveikas gyvenimo būdas gali sukelti papildomų rūpesčių – jei miesto centre staiga pašauks gamta, teks belstis į barų ar restoranų duris, nes vos keli mieste esantys viešieji tualetai lankytojus gali palikti ne tik be smulkių pinigų, bet ir su šlapiomis kelnėmis.

Naujienų portalui VE.lt apie nesklandumus viename iš tokių tualetų pranešė skaitytojai. Tiesa, buvo skundžiamasi, jog skulptūrų parke esantis modernus metalinis pastatas tiesiog patvino ir nėra galimybių į jį įeiti. Tačiau atvykus ir pabandžius tai išvysti savomis akimis, buvo susidurta su kur kas didesnėmis problemomis – monetas ryjantis aparatas tiesiog atsisakė atidaryti duris, negrąžindamas ir pinigų.

Pabandžius net kelis kartus ir nieko nepešus teko susitaikyti su mintimi, jog rimtesnių reikalų nei "potvynio" fotografavimas prispirtas žmogus būtų susidūręs su nemenkomis problemomis – išleidęs ne tik turėtus smulkius pinigus, bet ir priverstas bėgti prie parke augančių medžių.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė nustebo sužinojusi, jog automatinis tualetas neveikia – taip nutinka retai, praktiškai tik po vandalų išpuolių.

„Jie nuolat laužomi, daužomi, bandoma įeiti nemokamai... Matyt ir vėl savaitgalį kažkas pasidarbavo. Vis tik čia - automatika ir nesklandumų pasitaiko. Tačiau tikrai dar niekas nesikreipė į mus bandydamas išsireikalauti padarytus nuostolius. Manau, kad jei pasitaikytų itin užsispyręs miestietis, man nebūtų gaila ir iš savo kišenės grąžinti jam tą prarastą litą“, - kalbėjo I. Šakalienė tvirtindama, jog miestas tikrai nebando užsidirbti tokiais nešvariais būdais.

Už viešųjų miesto erdvių priežiūrą atsakinga moteris taip pat paminėjo sunkų patirtos didesnės žalos įrodymo modelį – norint sužinoti, ar tikrai gamtos prispirtas miestietis į automatą sumetė ne vieną ir ne du litus, tektų peržiūrėti aplinką stebinčių vaizdo kamerų įrašus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder