Medžių kirtimas žmonėms kelia įtarimų

Medžių kirtimas žmonėms kelia įtarimų

Vakar rytą žmones su benzininiais pjūklais pamatę netoli Danės upės esančios Žolynų gatvės gyventojai sako įsitikinę, kad verslininkų planai jų kaimynystėje statyti naujus daugiabučius namus tampa realybe.

Krūmokšnius ir medžius teritorijoje šalia Žolynų gatvės ėmę retinti darbininkai aiškino turintys visus reikiamus leidimus. Tą patį "Vakarų ekspresui" patvirtino ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautojai.

"Prašymas motyvuotas noru sutvarkyti apleistą teritoriją - ir išrinkti šiukšles, ir pašalinti krūmus bei savaime išaugusius medelius. Omenyje turimi ne didieji medžiai, o jų atžalos - karklai, lazdynai, alksniai, uosialapiai klevai", - sakė savivaldybės Miesto ūkio departamento Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė.

Toks leidimas nekilnojamuoju turtu besiverčiančiai bendrovei "Danės krantas" buvo išduotas balandžio 6-ąją.

R. Povilanskienė sakė apie būsimas statybas nieko nežinanti. Tuo metu kvartalo Žolynų gatvėje gyventojai teigia, kad "Danės krantas" taip ruošiasi naujų daugiabučių namų statybai. Esą bus iškirsti ir kiti medžiai.

Projektuotojai neneigia, kad čia esančioje 7 hektarų teritorijoje planuojamos naujos statybos - esą ketinama pastatyti 30-40 tūkst. kv. metrų gyvenamojo ploto, tačiau tikina, kad vertingi medžiai liks. Neva jie yra pažymėti ir detaliajame plane, ir papildomose sąlygose.

Gyventojai yra griežtai nusiteikę prieš šias statybas - esą tuo metu, kai čia jie atsikėlė prieš kelerius metus, jiems būsto pardavėjai žadėjo, kad ateityje jokių naujų namų kaimynystėje nebus statoma. O neseniai netikėtai buvo pakeista sklypo paskirtis ir planuojamos net iki 9 aukštų daugiabučių namų statybos.

Kertami medžiai nerimą sukėlė ir senamiesčio gyventojams - žmonės susirūpino, kodėl pjaunami gluosniai Aukštosios gatvės 13 namo kieme. Tačiau čia situacija - kitokia nei Žolynų gatvėje.

"Kėlė pavojų tie šeši medžiai. Jie jau seni, 35-40 metų, supuvę, skyla pusiau, lūžinėja. Kartą vos ant vaikų neužgriuvo, grasina stogams. Susirinko įvairių sričių specialistų komisija, pritarė tam, kad medžiai būtų pašalinti. Net Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus viršininkas Naglis Puteikis parašą padėjo", - "Vakarų ekspresui" sakė minėtoje gatvėje gyvenantis Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas.

Pasak jo, 4 arų ploto privačioje valdoje, priklausančioje keturiems asmenims, jokių statybų nebus, o vietoje pašalintų medžių bus pasodinti nauji.

"Gaila, aišku, tų gluosnių, ypač vasarą gražu būna, bet saugumas - svarbiau. Išrausime kelmus, ir toje vietoje sodinsime naujus medžius. Jie nebus aukštaūgiai, tai ir problemų bus mažiau", - sakė V. Čepas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder