Lėktuvų kilimo ir tūpimo take – karatistų pasirodymas

Lėktuvų kilimo ir tūpimo take – karatistų pasirodymas

Palangos oro uosto kilimo ir tūpimo taką šeštadienį užėmė daugiau nei 300 karatė kovotojų. Pirmą kartą tokioje erdvėje buvo laikomas karatė kiokušin diržų egzaminas, o vėliau vyko bendras visų dalyvių pasirodymas.

Karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ vadovas Lukas Kubilius pasakojo, kad turbūt pirmą kartą pasaulyje toks egzaminas vyksta griežto saugumo objekte – oro uoste.

„Šiandien turėjome daug įvairių emocijų, teko patirti ir lietaus, ir saulės. Džiaugiuosi, kad vaikai sugebėjo įveikti visus išbandymus, blogą orą, atliko gerai techniką, egzaminas vyksta sklandžiai. Kovotojas turi būti pasiruošęs visomis sąlygomis sportuoti, treniruotis, tad pakeitėme aplinką, iš salės perėjome į oro uostą, čia visai kitokia aplinka – lietus, didžiulis vėjas, kyla ir leidžiasi lėktuvai. Vaikai turi susikaupti, neišsigąsti ir viską atlikti“, - kalbėjo L. Kubilius.

Jis skaičiavo, kad diržų egzaminą laikė 300 shodaniečių. Tokie egzaminai – sportininkų kvalifikacijos kėlimas. Kelis kartus per metus vykstančių egzaminų metu stebima judesių atlikimo technika, jos atlikimo kokybė. Jei viskas atliekama teisingai, gaunamas aukštesnį pasirengimo lygį liudijantis kitos spalvos diržas.

Pasibaigus egzaminui jį išlaikiusiems buvo įteikti diplomai, o visi karatistai pakviesti ant lėktuvų kilimo ir tūpimo tako, kur buvo vieningai atlikta parodomoji kata – baziniai karatė savigynos pratimai.

Karatė kovotojus priėmęs Palangos oro uostas pasirūpino tiek sportininkų, tiek aviacijos saugumu. Prieš renginį Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis teigė, kad priimant išskirtinius renginius norima tapti atviresniais visuomenei, parodyti, kad galima daugiau negu tik priimti ir išleisti lėktuvus.

Karatė egzaminas tapo švente ir kovotojų šeimoms. Dalyviai ir žiūrovai galėjo susipažinti su „Linksmųjų pėdučių“ keturkojais globotiniais, apsilankyti „Vinetu kaimo“ indėnų palapinėje, sušalusius ar išalkusius gelbėjo maisto ir karštų gėrimų prekeiviai, mažiausius dalyvius džiugino pripučiami atrakcionai.

Renginio metu budėjo aviacijos saugumo tarnyba bei ugniagesių ekipažas, kuris, pasibaigus renginiui, karatė kovotojus išlydėjo vandens kaskadomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder