Kviečia teikti pretendentus Liudviko Rėzos premijai

Kviečia teikti pretendentus Liudviko Rėzos premijai

Neringos savivaldybė kviečia teikti pretendentus Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premijai gauti.

Premija skiriama už Kuršių nerijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą puoselėjant etninę kultūrą ir kultūros paveldą. Taip pat už šiam kraštui reikšmingus pasiekimus literatūros, liaudies meno, klasikinių bei šiuolaikinių menų sklaidos srityse bei iniciatyvas, populiarinančias Kuršių neriją ir prisidedančias prie turizmo plėtros regione.

„Tai, kad vienas ryškiausių pasaulietinės lietuvininkų kultūros puoselėtojų gimė būtent Kuršių nerijoje, mus labai įpareigoja įprasminant Liudviko Rėzos vardą. Šia premija ne tik atiduodame pagarbą XIX amžiaus pradžios tautosakininkui, poetui, kultūros veikėjui, bet ir skatiname jo idėjų, darbų tęstinumą“, - apie premijos svarbą Kuršių nerijai kalba Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus.

Premijai gauti gali būti pristatomi Neringos savivaldybėje, Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys fiziniai asmenys, meno kolektyvai, studijos, būreliai, klubai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, kitos visuomeninės kūrėjus vienijančios institucijos.

Pasiūlymus gali teikti Neringos savivaldybės kultūros ir švietimo įstaigos, Lietuvos aukštosios mokyklos, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, kitos visuomeninės kūrėjus vienijančios institucijos.

2008 metais Neringos savivaldybės tarybos įsteigta premija yra įteikta tautodailininkui Eduardui Jonušui, Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyresniajai mokslo darbuotojai Doc. Dr. Nijolei Strakauskaitei bei Rašytojo Thomo Manno memorialinio muziejaus direktorei Vitalijai Teresai Jonušienei.

Siūlymus iki š. m. spalio 15 d. priima Neringos savivaldybės administracijos Kultūros skyrius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder