Kretingališkiai - verslininkų konflikto įkaitai

Kretingališkiai - verslininkų konflikto įkaitai

Tarp AB "Klaipėdos vanduo" ir Kretingalėje įsikūrusių bendrovių, susijusių su Gudžiūnų šeima, verdančius konfliktus tiesiogiai pajuto ir šio miestelio gyventojai.

Anot "Klaipėdos vandens" pranešimo, rugsėjo 26-ąją Kretingalėje trūkus vandentiekio vamzdžiui be vandens liko 5 gyvenamieji namai, tačiau bendrovė negalėjo operatyviai likviduoti šios avarijos, nes tam esą sutrukdė UAB "Kretingalės slėnis", kurio direktorė yra Daiva Gudžiūnienė, o vienintelė akcininkė - Justė Gudžiūnaitė.

Pasak vandentiekininkų, gedimą buvo galima pašalinti per pusę paros, bet dėl trukdymų žmonės be vandens kentėjo 8 paras.

Didžioji dalis Kretingalės vandentiekio ir nuotekų tinklų priklauso Klaipėdos rajono savivaldybei, kuri pagal panaudos sutartį jų priežiūrą patikėjo AB "Klaipėdos vanduo". Tačiau 6 km tinklų, tarp kurių yra ir tie, kuriuose įvyko avarija, šia sutartimi bendrovei nebuvo perduoti. Anot "Klaipėdos vandens", tai pastebėjus dar rugpjūčio 16 d. Klaipėdos rajono savivaldybei buvio nusiųstas raštas ir paprašyta perduoti panaudai minėtuosius tinklus, tačiau savivaldybės administracija šio priedo nepasirašė.

"Dar avarijos dieną buvo nustatyta tiksli pažeistos trasos vieta. Kaip reikalauja įstatymai, "Klaipėdos vanduo" iškart informavo žemės sklypo savininką - UAB "Kretingalės slėnis", kad kitą dieną remontuos vandentiekio tinklus, tačiau šie pareikalavo prieš pradedant darbus pateikti dokumentus, įrodančius tinklų nuosavybės ar valdymo teises. Tada "Klaipėdos vanduo" išsiuntė raštą Klaipėdos rajono savivaldybei ir paprašė, kad ši, kaip tinklų savininkė, nedelsdama suteiktų įmonei įgaliojimus likviduoti avariją", - rašoma bendrovės pranešime.

Situaciją esą sunkino ir tai, kad avarijos vietoje augo medis, o jo pašalinimui, Kretingalės seniūno nuomone, prašymą galėjo pateikti tik sklypo savininkas - UAB "Kretingalės slėnis". Raštą iš Klaipėdos rajono savivaldybės, kuriame prašoma skubiai likviduoti avariją, vandentiekininkai gavo tik spalio 3-iąją.

Anot pranešimo, išsiuntus į Kretingalę techniką ir žmones remontuoti vamzdyno, jiems dar nespėjus pradėti darbų atvyko mėsos perdirbimo bendrovės "Agrovet" vadovas Augenijus Gudžiūnas ir J. Gudžiūnaitė, kurie specialistams dirbti neleido - esą savivaldybės rašto nepakanka, kad būtų galima likviduoti avariją. Tvirtinama, kad tik artėjant darbo dienos pabaigai - apie 15 val. - specialistams buvo leista remontuoti trasą. Maždaug per tris valandas trūkęs vamzdis buvo suremontuotas, praplautas, paimti mėginiai ir vanduo pradėtas tiekti gyventojams.

D. Gudžiūnienė tokius teiginius vadina "eiliniu šmeižtu".

"Kaltino jau mus ir tuo, kad traktoriai neva trukdo atlikti remonto darbus, dabar - dar kažkokiais nebūtais dalykais. Niekas tikrai netrukdė tvarkyti. Įstatymuose aiškiai parašyta - jei yra avarija, eik ir tvarkyk. Mes tik paprašėme pateikti atitinkamus dokumentus, o jei jie nėra inventorizavę savo tinklų, šioje srityje yra visiška netvarka, tai nereikia visko suversti mums. Juodindamas kitą pats švaresnis nepasidarysi. Yra keletas bylų teismuose, jose viskas ir išryškės", - teigė D. Gudžiūnienė.

Jos sutuoktinis A. Gudžiūnas taip pat neigė kaip nors trukdęs vandentiekininkams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder