Klaipėdos rajono gyventojai - už Gitaną Nausėdą

Klaipėdos rajono gyventojai - už Gitaną Nausėdą

Šįryt, paskelbus visų rinkimų apylinkių rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausiai balsų prezidento rinkimuose laimėjo Ingrida Šimonytė (31,13 proc.), nedaug atsiliko Gitanas Nausėda (30,95 proc.), trečias liko Saulius Skvernelis (19,72 proc.). Klaipėdos rajono gyventojai daugiausiai savo simpatijų išreiškė G. Nausėdai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Klaipėdos rajone balsai pasiskirstė panašiai, kaip ir visoje Vakarų Lietuvoje. Tik Neringoje daugiausiai balsų atiteko I. Šimonytei, nepaisant to, kad meras Darius Jasaitis agitavo balsuoti už S. Skvernelį. Šioje Savivaldybėje jis liko taip pat trečias.

Klaipėdos rajone už G. Nausėdą balsavo 39,46 proc., už I. Šimonyte – 27,52, už S. Skvernelį – 18,07 proc. rinkėjų. Toliau balsai pasiskirstė taip: Arvydas Juozaitis (5,51 proc.), Vytenis Povilas Andriukaitis (3,30 proc.), Mindaugas Puidokas (2,99 proc.), Naglis Puteikis (1,07 proc.), Valdemar Tomaševski (0,76 proc.), Valentinas Mazuronis (0,62 proc.).

Iš viso rinkimuose dalyvavo 26 480 Klaipėdos rajono rinkėjų, iš 47 243.

Iš 33 rinkimų apylinkių, 31-oje daugiausiai balsų surinko G. Nausėda. Žadeikių rinkimų apylinkėje daugiausiai savo balsų gyventojai atidavė S. Skverneliui (31,06 proc.), Tilvikų apylinkėje kandidatas kartu su G. Nausėda surinko po vienodą skaičių balsų (34,55 proc.).

Kartu su Prezidento rinkimais vyko ir du referendumai – dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo iki 121 ir dvigubos pilietybės įteisinimo. Referendumas dėl pilietybės įvyko, tačiau nepakako balsų, jog būtų pakeista Konstitucija. Tuo tarpu referendumas dėl Seimo narių skaičiaus neįvyko, nes jame dalyvavo mažiau nei pusė balsavimo teisę turinčių piliečių.

Referendume dėl dvigubos pilietybės dalyvavo 24 871 Klaipėdos rajono gyventojų, iš jų 73,54 balsavo už Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimą, 24,53 proc. – prieš.

Referendume dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo dalyvavo 22 518 gyventojų, už balsavo 73,60 proc., prieš – 23,34 proc.

Kaip skelbia VRK, vakar, 20 val., pasibaigus balsavimui, rinkimų dieną rinkimų apylinkes (Lietuvoje ir užsienyje) aplankė 46 proc. rinkėjų. Iš viso, kartu su išankstinio balsavimo metu atėjusiais rinkėjais, rinkimuose balsavo 56,75 proc. rinkėjų.

Aktyviausiai rinkėjai balsavo Neringos, Birštono ir Palangos miesto savivaldybėse.

VRK įvairiomis komunikavimo priemonėmis pasiekė pranešimai apie galimus rinkimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus. Visi pranešimai yra vertinami ir tiriami. Dažniausiai pasitaikantys pranešimai dėl galimų rinkimų agitacijos tvarkos bei rinkimų organizatorių pažeidimų.

Galutinius rinkimų rezultatus, išnagrinėjusi visus skundus ir nustačiusi visus rinkimų rezultatus, VRK tvirtina ne vėliau kaip per 7 dienas po rinkimų, o referendumų rezultatus per 4 dienas, po įvykusių referendumų ir rezultatus paskelbia VRK interneto svetainėje.

Prezidento rinkimų antrasis turas vyks gegužės 26 dieną. Tądien vyks ir rinkimai į Europos Parlamentą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder