Klaipėdos rajone bus pradėta rekonstruoti dar daugiau kelių

Klaipėdos rajone bus pradėta rekonstruoti dar daugiau kelių

„Kai darai, o ne tik kalbi, tai ir rezultatą turi“, – neabejoja Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

To pavyzdys – jau visai netrukus Klaipėdos rajone bus pradėti įgyvendinti net keli dideli infrastruktūrą pagerinsiantys projektai. Priekulėje, Karklėje, Gargžduose ir Kretingalėje planuojama rekonstruoti dalį gatvių, įrengti nuovažas, pėsčiųjų takus, perėjas, iškiliąsias sankryžas bei apšvietimą.

Tai – kelių mėnesių derybų su Lietuvos automobilių kelių direkcija rezultatas.

Dar praėjusį rudenį buvęs susisiekimo ministras juokavo, kad rajonas neturi savo atstovų valdžios institucijose. Per visus tuos metus kelių būklė Klaipėdos rajone suprastėjo taip, kad prastesni – tik Raseiniuose ir Šilalėje. Kodėl taip atsitiko? Gal todėl, kad ankstesnė valdžia per mažai tam skyrė dėmesio?

Klaipėdos gatvės ruožui Priekulėje tvarkyti buvo planuojami 2 milijonai eurų, tačiau planai taip ir liko planais, nes tokios lėšos net į biudžetą nebūdavo įrašomos. Tad priekuliškiai dar metų metus būtų laukę, jei ne dabartinės valdžios veiksmai.

Vos per pusmetį su Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo susitarta ne tik dėl Priekulėje esančios gatvės sutvarkymo, bet ir dar trijose seniūnijose esančių kelių atnaujinimo.

„Kiekvieną mėnesį važiuodavome į Automobilių kelių direkciją. Sėdėdavome, diskutuodavome, rodydavome didžiausius mūsų rajono skaudulius ir ieškodavome būdų, kaip juos galėtumėme spręsti.

Šio sunkaus kelių mėnesių darbo rezultatas – pavyko pasiekti susitarimą ne tik dėl Priekulės šaligatvių ir dviračių takų, inžinerinių tinklų sutvarkymo šalia pagrindinės miesto Klaipėdos gatvės, bet išsiderėti ir tai, kad Savivaldybė, prisidėdama 30 proc., papildomai rekonstruos dar tris objektus.

Kitaip tariant, mes už 2 milijonus eurų dabar galėsime įgyvendinti net kelis projektus keliose seniūnijose. Tai yra didelis laimėjimas“, – sako vicemerė Audronė Balnionienė.

Pirmųjų darbų Klaipėdos gatvėje priekuliškiai galėtų sulaukti jau kitų metų rudenį. Tiesa, darbų pradžia gali nusikelti, jei užsitęstų rangovo pirkimo procedūros, tačiau viena aišku – Klaipėdos gatvė bus remontuojama.

Kadangi šis kelias priklauso Automobilių kelių direkcijai, pirkimų procedūras ji planuoja pradėti jau kitų metų pradžioje. Savivaldybės dalis šiame projekte – 30 proc. Bus sutvarkyta per du kilometrus Klaipėdos gatvės ruožo, įrengti šaligatviai, dviračių takai, inžinerinė infrastruktūra.

Dar vienas projektas – rajoninio kelio ruožo Karklėje ties „Pasakos“ stovykla kapitalinis remontas. Čia projektavimo darbai taip pat turėtų prasidėti kitų metų pradžioje. Bus įrengta perėja, priėjimai prie jos abejuose kelio pusėse, iškili sankryža.

2021-ųjų metų pradžioje turėtų prasidėti ir dalies kelio Gargždai-Kretinga kapitalinis remontas. Bus sutvarkytas beveik dviejų kilometrų ruožas – suformuota miesto gatvė, įrengtos reikalingos nuovažos, pėsčiųjų bei dviračių takai.

Kapitalinio remonto sulauks ir Klaipėdos gatvės ruožas, einantis per Kretingalės miestelį. Čia planuojama asfalto dangą atnaujinti beveik pusantro kilometro ruože, įrengti takus, vandens nuvedimo ir apšvietimo tinklus.

„Ir tai ne pabaiga. Mūsų siekis yra kuo labiau atnaujinti rajono kelių infrastruktūrą. Būtina tvarkyti ne tik senus kelius, bet ir tiesti naujus, formuoti pėsčiųjų takus, plėsti dviračių takų tinklą, atnaujinti ar naujai įrengti gatvių apšvietimą.

Dalį šių darbų įgyvendinsime iš Savivaldybės biudžeto, dalį – kartu su Automobilių kelių direkcija. Štai ir dabar toliau deramės dėl dar trijų projektų, kuriuos norime įgyvendinti Sendvaryje, Veiviržėnuose, Gargžduose.

Jei pavyktų pasiekti susitarimą ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartis, tai vien šiais metais jau būtų net 7 projektai mums prisidedant prie LAKD turimų objektų“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder