Klaipėdos jubiliejaus "Europiada" nenuspalvins

Klaipėdos jubiliejaus "Europiada" nenuspalvins

Uostamiesčio valdžia siekė, kad kitais metais, minint Klaipėdos miesto įkūrimo 760 metų jubiliejų, jis būtų paįvairintas tarptautiniu Europos folkloro kultūros festivaliu "Europiada". Deja, šie norai subliuško gavus žinią iš festivalio organizacinio komiteto vadovybės.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius iš Tarptautinio "Europeade" komiteto gavo pranešimą, jog 95 proc. tikimybė yra kitais metais folkloro šventę surengti Italijoje, Padujos mieste.

"Apgailestauju pranešdamas, kad dauguma komiteto narių teikė pirmenybę Padujai, nors šis miestas dar galutinai nenusprendė priimti "Europiados" dėl ekonominių priežasčių. Jie mums pranešė, kad galutinį sprendimą priims balandžio mėnesį. Tačiau gavome žodinę informaciją, kad tikimybė patvirtinti kandidatūrą yra 95 proc.", - teigė Tarptautinio "Europiados" komiteto pirmininkas Bruno Peters.

Jis nurodė, kad dalyvavimas šių metų šventėje Tartu mieste Estijoje yra labai pasyvus: iki šiol užsiregistravo tik 2,3 tūkst. dalyvių. Esą taip yra dėl ekonominės situacijos ir didelio atstumo atvykti į Baltijos šalį iš pietų.

Neva Klaipėda ir nepasirinkta dėl šių priežasčių, nors užpernai uostamiestyje vykusioje "Europiadoje" dalyvavo net 4,5 tūkst. įvairių kolektyvų atstovų.

B. Peters manymu, "baltai turi daugiau galimybių, kurios yra pigesnės", atvykti į Taliną. Kol kas iš pajūrio į šventę Estijoje užsiregistravo tik kapelija "Mingė".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder