Klaipėdoje paminėta pergalės prieš nacizmą diena

Klaipėdoje paminėta pergalės prieš nacizmą diena

Ketvirtadienį, gegužės 9-ąją, tradiciškai prie Skulptūrų parke esančio paminklo žuvusiems kariams paminėtos pergalės prieš nacistinę Vokietiją 68-osios metinės ir Antrojo pasaulinio karo pabaiga.

Šilti ir saulėti orai paminėti Pergalės dienos sutraukė didelį būrį klaipėdiečių. Žuvusių tarybinių karių memorialas tradiciškai nuklotas gėlėmis. Raudonus gvazdikus ar tulpes žmonės ne tik dėjo prie kariams skirto memorialo, bet ir dovanojo minioje sutiktiems negausiems karo veteranams.

VE.lt primena, kad prieš trejus metus Klaipėdos miesto savivaldybė atsisakė duoti leidimą gegužės 9-ąją mieste surengti eitynes siekiant išvengti galimų provokacijų ir protesto akcijų. Prašymą organizuoti eitynes nuo Atgimimo aikštės iki memorialo Skulptūrų parke tuomet buvo pateikę Lietuvos rusų sąjungos atstovai. Taip jie norėjo paminėti Antrojo pasaulinio karo pabaigos 65-ąsias metines.

O pernai neapsieita be incidentų: į renginio vietą bandė važiuoti retro motociklais bandė važiuoti grupė vyrų, kurių transporto priemonės, rūbai ir šalmai vizualiai priminė II pasaulinio karo vokiečių motociklininkus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder