Klaipėdoje - chorų savaitgalis

Klaipėdoje - chorų savaitgalis

Šį savaitgalį uostamiestyje svečiuojasi įvairūs chorai iš visos Lietuvos, mat Klaipėdoje vyksta Lietuvos berniukų chorų festivalis "Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją" bei grandiozinė Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.

Berniukų chorų festivalis prasidėjo 13 val. Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelyje berniukų jaunučių chorų iš visos Lietuvos koncertu, o 18.30 val. šventė persikels į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčią, kurioje pasirodymą surengs koncertiniai berniukų ir jaunuolių chorai "Ąžuoliukas", "Varpelis", "Dagilėlis" bei Klaipėdos "Gintarėlis". Jiems akompanuos Klaipėdos kamerinis orkestras.

"Festivaliu "Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją" siekiama atkreipti dėmesį į aktualiausias ir jautriausias problemas bei parodyti, jog laisvalaikį galima leisti turiningai. Pavyzdžiui, dainuojant chore", - priminė šventės koordinatorius Klaipėdos miesto chorinės bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas Algirdas Šumskis.

Tradicinis festivalis vyksta jau 13-ąjį kartą. Į Klaipėdą jis atkeliavo antrąkart.

Į festivalį suvažiavo per 1,5 tūkst. berniukų ir jaunuolių. Dalis jų liks nakvoti ir dalyvaus sekmadienį rengiamoje grandiozinėje Vakarų Lietuvos krašto dainų šventėje. Šis renginys skirtas pirmosios Mažosios Lietuvos dainų šventės 85-mečiui, kompozitoriaus Stasio Šimkaus 125-osioms gimimo metinėms bei Klaipėdos miesto 760-ajam jubiliejui.

"Norinčių dalyvauti šioje šventėje buvo tiek daug, kad nebesutalpiname visų dalyvių į Vasaros estradą. Paskutiniais skaičiavimais iš viso bus per 6 tūkst. dalyvių. O kiek bus žiūrovų - viskas priklausys tik nuo oro", - šventės išvakarėse šypsojosi A. Šumskis.

Anot jo, ši šventė išskirtinė, nes itin didelis dėmesys skiriamas kiek primirštoms Lietuvių liaudies dainoms.

Šventė prasidės 15.45 val karilionų muzikos koncertu ties Laikrodžių muziejaus kiemeliu. Čia startuos dalyvių šventinė eisena, kuri baigsis Vasaros estradoje, kur ir vyks renginys. Koncertas prasidės 17 val. Planuojama, jog Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė truks apie 2 valandas.

Visi renginiai nemokami.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder