Klaipėdiečiai vis labiau sensta ir serga

Klaipėdiečiai vis labiau sensta ir serga

Parengtoje Klaipėdos visuomenės sveikatos priežiūros funkcijų įgyvendinimo ataskaitoje pastebima, kad auga vidutinis miesto gyventojų amžius, čia daugėja išlaikytinių, klaipėdiečiai serga dažniau nei likusios Lietuvos gyventojai.

Praėjusių metų ataskaitoje tokios išvados padarytos remiantis statistika. Ji rodo, kad Klaipėdoje vyresnio amžiaus žmonių dalis, palyginti su bendru miesto gyventojų skaičiumi, pastaraisiais metais tik augo. Vidutinis klaipėdiečio amžius pernai buvo 40,8 metų, šis rodiklis - 0,7 m. didesnis nei 2011-aisiais.

Statistinis klaipėdietis gyvena 74,7 metų - beveik metus ilgiau už statistinį lietuvį.

Ataskaitoje pažymima, jog uostamiestyje miesto vaikų ir suaugusiųjų bendrasis sergamumas - visi užregistruoti atvejai - buvo aukštesnis už analogiškus Lietuvos ir Klaipėdos apskrities rodiklius. Dažniausiai sutrinka kvėpavimo bei kraujotakos sistemos. Beje, pastarosios ligos - viena iš dažniausių klaipėdiečių mirties priežasčių.

Teigiama, kad dėl populiacijos senėjimo kasmet didėja ir išlaikomo amžiaus gyventojų skaičius, tenkantis 100 darbingo amžiaus gyventojų (15?59 m. amžiaus): jei 2009 m. 100 darbingo amžiaus gyventojų teko 49, tai pernai - 62 išlaikytiniai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder