Klaipėda susiruošė tvarkyti Mumlaukio ežerą

Klaipėda susiruošė tvarkyti Mumlaukio ežerą

Europos Sąjunga (ES) vandens telkinių būklės gerinimui Lietuvoje skyrė kiek daugiau nei 109 mln. litų. Už šiuos pinigus bus valoma 80 vandens telkinių. Du iš jų - Klaipėdoje.

ES finansavimas jau yra skirtas 38 vandens telkinių būklės gerinimo projektams, iš jų 26 jau yra įgyvendinami. Aplinkos ministerija sumažino projektų vykdytojų - šalies savivaldybių - indėlį nuo 15 iki 10 proc. Kitaip tariant, savivaldybėms vandens telkinių valymas kainuos pigiau. Tikimasi, jog tai paskatins savivaldybes aktyviau teikti paraiškas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė sakė, jog šiuo metu jau yra vykdomi darbai - patvirtintas Mumlaukio ežero tvarkymo planas.

"Buvo paruošti projektai ir dėl Draugystės parko bei Trinyčių tvenkinių tvarkymo, tačiau neužteko lėšų",- sakė R. Povilanskienė.

Nieko nebus daroma ir su šiuo metu "žydinčia" Danės upe. Anot pokalbininkės, finansuojami tik dumblo iškėlimas ir pakrančių švarinimas, o gilinimo ir kitus darbus tektų atlikti už savivaldybės lėšas.

Savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėjas Šarūnas Rutkauskas atskleidė, jog šiuo metu yra ruošiamas dar vienas projektas. Kuršių marių akvatorijos prie Ledų rago išvalymui rengiama paraiška turėtų būti pateikta rudenį - planuojama tvarkyti vadinamąsias laivų kapines.

Vandens telkinių tvarkymas Klaipėdoje nėra naujiena. Praėjusiais metais buvo švarinami Draugystės parko tvenkiniai, 2008-aisiais baigti Žardės tvenkinio gražinimo darbai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder