Klaipėda intensyviai ruošiasi priimti svečius

Klaipėda intensyviai ruošiasi priimti svečius

Pirmadienį įvykusiame Klaipėdos savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje nutarta, jog pasiruošimą vasaros sezonui galima vertinti teigiamai – paplūdimių tvarkymas jau artėja į pabaigą, o policijos ir ugniagesių pajėgos yra pasiruošusios šiltuoju metų laiku iškylantiems iššūkiams.

Miestas jau pasirengęs

Pasak miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, dauguma darbų jau atlikta.

„Po žiemos išvalyti visi šaligatviai, taip pat sutvarkytos lietaus kanalizacijos. Oro dulkėtumas mieste šiuo metu neviršyja nustatytų normų.

Dabar pagrindiniai darbai vyksta paplūdimiuose, kur taisomi vėjo ir bangų sugadinti mediniai takai ir vandens nuplauti betoniniai pandusai. Darbininkai stengiasi spėti iki sezono pradžios, todėl jei ir vėluos, tai ne daugiau kaip savaitę.

Didelė dalis miesto sutvarkyta per akciją „Darom“. Savivaldybės organizuotos talkos metu buvo pasirūpinta 90 teritorijų plotu“,- į posėdį susirinkusiems pasakojo I. Šakalienė.

Dėmesys pajūriui

Posėdžio metu dažniausiai gvildenami klausimai buvo susiję su pajūrio ruožu. Viena iš pagrindinių problemų – tai miškų gaisrai.

Ugniagesiai atskleidė naujoves, kuriomis bus bandoma užkirsti kelią didelei nelaimei – šią vasarą Kuršių nerijoje dienos metu nuolatos budės net du gaisrams gesinti skirti automobiliai su vairuotojais. Taip pat didelės viltys yra dedamos į II-ojoje perkėloje esančią kamerą, kuri stebi tiek miestą, tiek nerijos miškus.

„Smiltynės perkėlos“ atstovė Elvyra Barauskienė pridūrė, jog jų įmonė skiria didelį dėmesį gaisrų prevencijai – keltuose yra plakatai, raginantys poilsiautojus būti atidesniems su ugnimi. Visos keturios įmonės krantinės yra stebimos vaizdo kameromis, o dėl gaisro susidariusio pavojaus atveju nuolatos budinti dispečerė turi teisę priimti sprendimą nebekelti žmonių ar transporto į Kuršių neriją. 

Nepamiršta ir dar viena pajūrio problema – tai prekyba užkandžiais. Pasak maisto ir veterinarijos tarnybos, šiais metais nėra išduoti jokie leidimai prekybai čeburėkais ar ledais pačiame paplūdimyje, todėl visi poilsiaujantieji turėtų saugotis tokių prekiautojų.

Policija jau stiprina pajėgas

Nepaslaptis, jog itin didelis krūvis vasarą tenka policijos pareigūnams. Šie ne tik ketina didinti savo pajėgas, bet ir planuoja patruliavimą įvairesnėmis transporto priemonėmis. Štai parkuose ir pėščiųjų zonose turėtų praversti riedžiai, o bendradarbiaujant su gelbėtojais bus galimybė keturračiu motociklu patruliuoti pačiame paplūdimyje.

Anot Klaipėdos viešosios policijos biuro viršininko Andriaus Leliugos, sezono metu didžiausią nusikaltimų dalį sudaro įvairios vagystės. Jų išvengti galėtų padėti didesnis pačių žmonių sąmoningumas labiau saugant savo turtą – einant degintis prie jūros, brangesnius daiktus reikėtų palikti namuose ar viešbučiuose. Pastarosios įstaigos turėtų pasirūpinti saugyklomis ir įspėti savo klientus apie galimybes apsisaugoti nuo vagysčių.

Kiekvienais metais metamos papildomos pastangos apsaugoti uostamiesčio svečius pasiteisina – kelis pastaruosius vasaros sezonus matomas nusikalstamų veikų skaičiaus mažėjimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder