Kinas Lietuvoje nevalgo tik cepelinų

Kinas Lietuvoje nevalgo tik cepelinų

Mano teta Vilniuje turi restoraną. O aš, būdamas septyniolikos, Kinijoje baigiau virėjų mokyklą, puikiai gaminau kinų maistą, tad ji ir pakvietė mane padirbėti. Tada apie Lietuvą beveik nieko nežinojau. Buvau girdėjęs tik tiek, kad lietuvės moterys labai gražios. Tikra tiesa, - šypsosi. - Kurį laiką dirbau virėju Vilniuje, po to įstojau į Vilniaus universitetą, studijavau lietuvių kalbą...

Tai štai kodėl taip gerai kalbate lietuviškai.

Gaila, studijų nebaigiau, lietuvių kalba pasirodė per sunki... Bet į universitetą dar žadu sugrįžti. Metęs studijas Lietuvoje išvykau į Maskvą, ten dirbau virėju, tačiau pakviestas dirbti Lietuvoje, grįžau. O paskui Vilniuje suradau savo meilę - lietuvaitę Jūratę. Lietuvoje ir susituokėme. Jau metai, kai gyvename kartu, auginame mūsų kūdikį, lėliuką, - juokiasi.

Sūnus labiau panašus į Jus ar į žmoną?

Manau, labiau į mane. Pavadinome Dovydu.

Sakoma, geriausi virėjai yra vyrai...

Taip, teisybė. Vyrai virėjai, ypač kinai, geriau išmano virtuvės paslaptis, jų skonis labiau išlavintas. Be to, mes ruošiame maistą tokiomis didelėmis ir sunkiomis keptuvėmis, kad moterys jų tiesiog nepakeltų. Mano šalyje, Kinijoje, beveik nėra virėjų moterų.

Klaipėdiečiai giria Jūsų, kaip virėjo, meistriškumą. "Ali patiekalai skaniausi uostamiestyje", - girdėjau ne kartą. Ką labiausiai mėgstate gaminti?

Salotas, nes tai švarus darbas, nereikia liestis prie karštos keptuvės, nesitaško aliejus... Be to, salotas galima labai gražiai patiekti. Mėgstu gaminti įvairias sriubas. Jei produktai suruošti, porcijai sriubos pagaminti sugaištu vos kelias minutes. Kadangi desertai ir kiti saldumynai gaminami ilgiau, jų nemėgstu.

Pastebėjau, jog lietuviai iš kiniško labiausiai valgo saldžiarūgštę vištieną, kiaulieną arba jautieną - kai pagamini, net pirščiukus apsilaižo. O Kinijoje labiau valgomos keptos daržovės. Man, pavyzdžiui, vištiena nelabai patinka. Bet užtat dievinu kiniškus grybus. Labai skanu.

Gerai, kad Lietuvoje yra tikrų kiniškų prieskonių, grybų, makaronų ir kitų produktų. Restorane "Ju bao lou" bus tikrai didelis patiekalų pasirinkimas, o karšti ledai - pigiausi Klaipėdoje.

Gerai jaučiatės Lietuvoje?

Kinija visai kitokia, bet man čia patinka. Dabar jūsų žmonėms truputį sunku, bet po kelerių metų, kai įves eurą, manau, bus geriau. Norėčiau ateityje turėti savo verslą, tik neapsisprendžiu, kur. Taupysime pinigus, galbūt su šeima važiuosime gyventi į Kiniją, bet žmona šito nelabai nori. Gera man ir Lietuvoje, pamėgau jūsiškę virtuvę, namuose valgau žmonos gamintą lietuvišką maistą. Man skanu viskas, tik ne cepelinai, - juokiasi.

Puikaus kino virėjo Xue Dao Li patiekalų nuo šiol galima paragauti "Nesė Casino" veikiančiame kiniško maisto restorane "Ju bao lou", Herkaus Manto g. 13.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder