Keltams - pirmoji diena Šiaurės rage

Keltams - pirmoji diena Šiaurės rage

Antradienį senoji perkėla persikėlė į ilgai planuotą naująją vietą - Šiaurės ragą. Iš čia ėmė kursuoti du keltai - vienas į Smiltynę, kitas - tiesiai į Jūrų muziejų. Nauja vieta sukėlė šiek tiek nesklandumų, tačiau "Smiltynės perkėlos" vadovų teigimu, jie laikini.

AB "Smiltynės perkėla" generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo teigimu, pirmoji diena Šiaurės rage ėjosi sklandžiai. Vyko visi suplanuoti keltų reisai, žmonės noriai kėlėsi naujuoju maršrutu tiesiai į Jūrų muziejų. Šiaurės rage sutiktos ką tik iš kelto išlipusios poilsiautojos nepaprastai džiaugėsi minėtu naujuoju maršrutu, mat taip daug patogiau, paprasčiau, atima mažiau laiko ir jėgų.

Generalinio direktoriaus teigimu, buvo stengtasi apie vietos pasikeitimą informuoti kuo daugiau žmonių - tiek žiniasklaidos, tiek ženklinimo pagalba.

"Žinoma, menkų nesklandumų yra, tačiau tai tik pirmoji darbo diena, stengsimės viską ištaisyti", - sakė D. Butvydas.

Klaidina nuorodos

Vis dėlto ne visi poilsiautojai vakar žinojo, jog keltai nuo šiol įsikūrę Šiaurės rage. Atsirado ir tokių, kurie žingsniavo į senąją vietą kruizinių laivų terminale. Ne vieną suklaidino ir vis dar tebestovinčios nuorodos, skelbiančios, jog būtent senąja kryptimi reikia eiti norint nukakti į Jūrų muziejų ar keltų prieplauką. Iš kito miesto atvykusi Gintarė teigė, jog tai tikrai klaidina, nes klaipėdiečiams gal ir aišku, kur tas Šiaurės ragas, tačiau svečiams sunku susigaudyti.

Jog perdien atsirado ne vienas keliavęs senosios perkėlos kryptimi, patvirtino ir pasukamąjį tiltelį sukiojantis Vladas. Jo teigimu, nors ir ne labai dažnai, tačiau tekdavo liepti poilsiautojams apsisukti ir keliauti į Šiaurės ragą. Vlado manymu, dėl to iš dalies kaltos ir minėtos likusios nuorodos.

D. Butvydo teigimu, bus stengiamasi dar aiškiau pažymėti naująją keltų prieplaukos vietą, tačiau likusiomis nuorodomis į Jūrų muziejų ar senąją keltų prieplauką turėtų pasirūpinti savivaldybė, nes šie ženklai priklauso būtent jai.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, nuorodų klausimas sprendžiamas, didžioji dalis jų jau perkeltos, likusios taip pat artimiausiu metu turėtų būti sutvarkytos.

Nors keltuose įrengti tualetai, skirti keleiviams, kai kurie pasigedo jų pačioje prieplaukoje. L. Dūda patikino, jog ir šie reikalai šiuo metu sprendžiami, bent keli tualetai naujojoje prieplaukoje turėtų atsirasti.

Įsikurs ir prekeiviai

Kai kuriems kelto keleiviams užkliuvo, jog naujojoje vietoje trūksta prekeivių ledais ir kitokiais užkandžiais. D. Butvydas nuramino, jog tokiems prekeiviams vietos numatytos - jau ryte pradėjo veikti kioskelis, prekiaujantis vaisvandeniais ir kitokiomis smulkmenomis, iš vežimėlių pardavinėta kava, taip pat numatyta, jog bus prekiaujama ledais, picomis ir kitokiais užkandžiais.

Tiesa, AB "Smiltynės perkėla" tokiems prekeiviams numačiusi tik nedidelę dalį teritorijos, kuri jai priklauso, dėl kitų vietų reikėtų tartis su savivaldybe.

Naująja perkėlos vieta labiausiai nepatenkinti buvo lauko kavinukės, įsikūrusios senojoje vietoje kruiziniame laivų terminale, darbuotojai. Jų teigimu, keltams dingus žlunga jų verslas. Jau pirmąją dieną terminale buvo beveik tuščia - nebeliko klientų. Pasak darbuotojų, dabar, jeigu čia dažnai nevyks jokių renginių, greičiausiai teks mažinti darbuotojų skaičių ar net visai užsidaryti. Esą persikelti paskui naujoje vietoje įsikūrusią perkėlą per brangu, nes neva prekeiviams organizuojami sudėtingi konkursai, kurių neįmanoma laimėti ir gauti vietos.


Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistas Rimantas Armonas teigė, jog tai - tik gandai.

"Savivaldybė leidimus išduoda be jokių konkursų. Jau ir šiuo metu yra išduoti keli leidimai prekeiviams, jie netrukus turėtų įsikurti atkarpoje nuo Naujosios Uosto gatvės iki pačios prieplaukos", - pasakojo R. Armonas.

Kam galima įvažiuoti?

Nesklandumų kilo ir dėl neleistinoje vietoje pastatytų automobilių. Į Šiaurės ragą įvažiuoti draudžiama, todėl jau šįryt ryškiais lapeliais, įspėjančiais apie ne vietoje pastatytą automobilį, buvo padabintos mašinos, stovėjusios pačiame rage.

D. Butvydo teigimu, tai daugiausiai buvo AB "Smiltynės perkėla" darbuotojų automobiliai, o viešajam ir tarnybiniam transportui čia įvažiuoti galima, tiesiog darbuotojai savo automobilių nebuvo pažymėję. Automobilių statymo klausimas bus sprendžiamas artimiausiame savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder