Keisis maršruto į oro uostą grafikai

Keisis maršruto į oro uostą grafikai

Sekmadienį į Palangos oro uostą ir iš jo pradės skraidinti dvi naujos aviakompanijos - "Belavia" ir "Ukraine International Airlines". Atsižvelgiant į tai bei į jau turimus duomenis apie keleivių srautus bus koreguojamas ir į oro uostą kursuojančio autobuso grafikas.

Tokį maršrutą organizuojantys transportininkai taip tvirtina jau "išdirbę" mechanizmą, kaip reikia elgtis, kai lėktuvai vėluoja. O tokių atvejų, pasirodo, yra ne taip jau ir mažai.

Nuo birželio 19 d. iš Palangos oro uosto su "Belavia" kartą per savaitę bus galima nuskristi ir į Minską, o "Ukraine International Airlines" du kartus per savaitę skraidins į Kijevą.

Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) vadovo Gintaro Neniškio, nuo sekmadienio bus keičiamas ir vadinamojo šaudyklinio 100-ojo maršruto Klaipėdos autobusų stotis-Palangos oro uostas grafikas.

"Pritaikėme reisus ir prie naujų skrydžių, ir prie realijų, išryškėjusių nuo kovo 23-iosios, kai pradėjo kursuoti toks autobusas. Reisų skaičius išliks toks pat, jie tiesiog perstumdyti. Naujas grafikas bus paskelbtas penktadienį", - vakar sakė G. Neniškis.

Pasak jo, statistiniai duomenys rodo, kad patys neefektyviausi reisai (0-5 keleiviai) yra tuo metu, kai vyksta vadinamieji jungiamieji verslo skrydžiai į Kopenhagą arba Rygą, todėl kai kuriais tokiais atvejais kursuos mažesnės talpos autobusas.

"Daugiausiai keleivių būna, kai skrenda pigių avialinijų lėktuvai. Tada būna ir 30-33 keleiviai - beveik pilnas autobusas. Visgi bendri keleivių srautai yra tokie, kad autobusas kursuoja nuostolingai ir be Klaipėdos savivaldybės dotacijų neišgyventų. Tačiau esminis jo tikslas ir buvo ne pelnas, o siekis užtikrinti reguliarų, prie skrydžių pritaikytą susisiekimą su Klaipėda", - sakė G. Neniškis.

Šis autobusas stoja tik Palangos autobusų stotyje ir Palangos oro uoste, į Klaipėdą įvažiuoja Liepų gatve. Kelionė iš Klaipėdos į Palangos oro uostą trunka tik 40 minučių, atgal - 35 minutes. Bilieto kaina - tik 1,1 Eur.

G. Neniškis taip pat informavo, kad kartu su Palangos oro uosto atstovais jau yra "išdirbta" sistema, kaip reikia elgtis, kai vėluoja skrydžiai, nes buvo bent jau vienas atvejis, kai dėl techninių kliūčių autobuso vairuotojas nežinojo, kada iš Londono atskirs gerokai vėluojantis lėktuvas, ir išvažiavo jo nesulaukęs.

"Informacija apie vėluojančius skrydžius bus teikiama mūsų dispečeriui ir jis jau priims sprendimus bei informuos vairuotoją, kaip reikia elgtis", - sakė KKT direktorius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder